Veenendaalse 16-jarige ‘kapot gemaakt’ door ‘mooie praatjes en misbruik’ van buurman

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Veenendaalse 16-jarige ‘kapot gemaakt’ door ‘mooie praatjes en misbruik’ van buurman

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 27/02/2020 om 20:58 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #249311
  Luka
  Moderator

  Een 35-jarige man die seks had met zijn destijds 16-jarige buurmeisje: dat kan de Edenaar een werkstraf opleveren van 240 uur en 90 dagen cel, waarvan 88 dagen voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie maakte de man bewust misbruik van het leeftijdsverschil en haar kwetsbare toestand.

  Het voorvak speelde zich vijf jaar geleden af in Veenendaal waar de verdachte toen woonde. Het meisje kwam in 2014 en 2015 vaak bij de verdachte en diens echtgenote over de vloer omdat ze zich daar geborgen voelde. Het ging niet goed met haar, als gevolg van seksueel misbruik door een broer.

  Manipuleren met ‘lieve praatjes’
  Volgens de Veenendaalse manipuleerde de verdachte haar ‘met lieve praatjes’ tot seksuele handelingen en durfde ze niet tegen hem in te gaan, uit angst haar toevluchtsoord kwijt te raken. ,,Hij zei dat het goed voor mijn verwerking was”, vertelde het slachtoffer geëmotioneerd in de Utrechtse rechtszaal.

  De Edenaar erkende dat ze omstreeks de zomer van 2015 seks hadden gehad, maar hij hield vol dat het om een eenmalige, spontane vrijpartij ging, die van beide kanten uitging. Uit schuldgevoel jegens zijn vrouw zou het bij die ene keer zijn gebleven. Waarom het meisje verklaarde dat het al eerder en ook veel vaker was gebeurd, kon hij niet zeggen. ,,Die vraag kan ik niet beantwoorden”, aldus de man.

  Misbruikverleden
  De verdachte ontkende ook dat hij volledig op de hoogte was van het misbruikverleden en het feit dat het meisje zeer kwetsbaar was. ,,Anders was er ook niks gebeurd”, benadrukte hij.

  Ook betreurde hij achteraf de gevolgen voor de Veenendaalse. Ze heeft grote psychische problemen. ,,Het misbruik heeft me kapot gemaakt en me voor mijn leven getekend”, aldus het slachtoffer. Ze eist 10.000 euro smartengeld van de Edenaar.

  Het misbruik heeft me kapot gemaakt en me voor mijn leven getekend.

  Slachtoffer
  De officier van justitie betwistte het verweer van de advocaat dat de verdachte niet opzettelijk misbruik had gemaakt van zijn overwicht op het pubermeisje en daarom moest worden vrijgesproken.

  ‘Meerdere grenzen overschreden’
  Volgens de aanklager had de man ‘meerdere grenzen overschreden’, onder meer door seksueel getinte gesprekken met een 16-jarig meisje te voeren, waarvan hij wist dat het seksueel was misbruikt. Omdat de man het laakbare van zijn gedrag nog steeds niet zou inzien, eiste hij als bijzondere voorwaarde dat de verdachte meewerkt aan nader psychologisch onderzoek en eventuele behandelingen.

  De rechtbank doet 11 maart uitspraak. Als de rechters de eis volgen, hoeft de Edenaar niet meer de cel in omdat hij de twee dagen onvoorwaardelijke celstraf al in voorarrest heeft uitgezeten.

  Langer de cel in?
  De raadsvrouw van het slachtoffer vond echter dat de man langer de cel in moet. Ook zij meende dat de Edenaar nog steeds niet inziet wat hij heeft aangericht bij het slachtoffer dat al getraumatiseerd was. ,,Door het misbruik van hem is haar herstel gestagneerd en is ze terug bij af”, benadrukte de raadsvrouw.

  Bron: de Gelderlander >>

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 21 ▪︎ leden online: 2
Mies, Lucy
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.070, berichten: 16.406, leden: 1.912