Trouw: Bedrijven pakken ongewenst gedrag maar heel voorzichtig aan

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Trouw: Bedrijven pakken ongewenst gedrag maar heel voorzichtig aan

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 07/10/2022 om 22:24 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #274360
  Luka
  Moderator

   De maatschappelijke discussie over ongewenst gedrag op de werkvloer zorgt voor een voorzichtige verandering binnen bedrijven. Werknemers met een leidinggevende functie zijn daar positiever over dan andere medewerkers binnen organisaties.

   Dat blijkt uit nieuw onderzoek van netwerk Zorg van de Zaak, waarover Trouw bericht. Bijna een op de drie managers en directeuren zegt dat ongewenst gedrag op de agenda kwam te staan na incidenten zoals bij tv-programma The Voice of Holland.

   Van de overige medewerkers ziet één op de vijf een positieve verandering. Agenderen van het thema is een belangrijke eerste stap, menen experts.

   Zelf ervaren
   Uit het onderzoek blijkt dat bijna een op de vijf medewerkers zelf grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer heeft ervaren. Veertig procent van de leidinggevenden zag dat een collega daarvan slachtoffer werd. Hierbij gaat het onder meer om (seksuele) intimidatie, discriminatie of vernedering.

   Tegelijkertijd veranderde er volgens medewerkers bij een kwart van de bedrijven niets en bleef sociale veiligheid onbespreekbaar. “Het gaat erom wat de werkgever daadwerkelijk dóet”, zo wordt in Trouw gesteld. “Dat betekent dat je in teams het gesprek moet voeren over dit onderwerp. De werkgever moet ook sancties durven doorvoeren als dit gedrag voorkomt.”

   Bron: Accountant.nl >> 

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 1
  Sunlight
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736