Trauma experts

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 20/06/2018 om 12:51 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #223046
  Mark
  Moderator

   traumaexperts.nl

   Behandeling voor kind en gezin

   Kinderen en jongeren kunnen door schokkende gebeurtenissen psychisch in de knel raken. Trauma Experts kan dan helpen. Wij zijn expert op het gebied van traumabehandeling van kind en gezin. We hebben onze kennis en expertise gebundeld op deze website. Hier kan je terecht voor meer informatie over psychotrauma.

   Wat is een trauma?

   Sommige kinderen en jongeren maken één of meer schokkende gebeurtenissen mee. Dat kan bijvoorbeeld een verkeersongeval zijn, of seksueel misbruik. Of bijvoorbeeld zien dat iemand mishandeld wordt. Een kind kan daarna posttraumatische stressreacties ontwikkelen. Als de reacties te lang of te intensief aanhouden, kunnen de stressreacties verminderen met behulp van traumabehandeling.

   • Niet iedereen krijgt last; het kan zijn dat iemand na het meemaken van een gebeurtenis klachten krijgt, terwijl een ander dat na een vergelijkbare gebeurtenis niet heeft.
   • Schokkende gebeurtenissen komen op alle leeftijden voor.
   • Vooral bij kindermishandeling is de kans op posttraumatische stressreacties groot. Het gaat namelijk vaak om meerdere gebeurtenissen terwijl kinderen. Kindermishandeling is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is, bijvoorbeeld seksueel misbruik, fysieke mishandeling, verwaarlozing en getuige zijn van huiselijk geweld.

   Ongeveer één op de zeven kinderen en jongeren maakt één of meer schokkende gebeurtenissen mee. Ongeveer 16% ontwikkelt een (post)traumatische stressstoornis. Gelukkig bestaat er effectieve behandeling voor de gevolgen van schokkende gebeurtenissen. Traumabehandeling waarvan ook bewezen is dat het helpt. Een tijdige verwijzing naar deskundige hulp kan voorkomen dat er zich een posttraumatische stressstoornis ontwikkelt.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 17 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799