Trauma en Herstel – Judit Lewis Herman

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Trauma en Herstel – Judit Lewis Herman

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 16/12/2018 om 23:28 door mirat.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #214089
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Trauma en Herstel

   De gevolgen van geweld – van mishandeling thuis tot politiek geweld

   Auteur: Judit Lewis Herman

    

    

    

   Trauma en herstel, in 1992 voor het eerst gepubliceerd, is nog altijd hét boek over traumatische gebeurtenissen en de slachtoffers daarvan. Judith Herman stelt in dit baanbrekende werk dat psychologische trauma’s alleen begrepen kunnen worden in hun sociale context. Uitgaande van haar eigen onderzoek naar incest en de uitgebreide literatuur over oorlogsveteranen en slachtoffers van terreur, trekt ze verrassende parellellen tussen particulier geweld, zoals kindermishandeling, en politiek geweld, bijvoorbeeld oorlog.

   Trauma en herstel is een essentieel boek voor iedereen die wil begrijpen hoe trauma’s genezen kunnen worden en hoe we helen. Voor deze uitgave heeft Judith Herman een uitgebreid nieuw nawoord geschreven, waarin ze laat zien wat er in haar vakgebied is veranderd en wat er niet is veranderd in de ruim twee decennia sinds de publicatie van haar boek.

   ‘Dit onmisbare boek maakt duidelijk dat het herinneren en vertellen van de waarheid over verschrikkelijke gebeurtenissen voorwaarden zijn voor het herstel van de openbare orde en voor de genezing van individuele slachtoffers.’ The New York Times

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

   #232171
   mirat
   Lid LSG

    Een heel goed boek waarvan ik dus, niet voor niets, een bewerking heb gemaakt. Het heeft mij erg geholpen in de traumaverwerking.

    traumaenherstel.blogspot.com

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 53 ▪︎ leden online: 1
   Vinnie
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732