Terneuzense moeder die haar dochters zou hebben laten misbruiken voor de rechter

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Terneuzense moeder die haar dochters zou hebben laten misbruiken voor de rechter

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 17/06/2021 om 15:31 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #259453
  Mark
  Moderator

  De 44-jarige moeder uit Terneuzen die ervan verdacht wordt haar twee dochters jarenlang seksueel te hebben laten misbruiken, hoorde vandaag tien jaar celstraf tegen haar eisen. Eigenlijk had het proces al klaar moeten zijn, maar de zaak liep vertraging op door het onwel worden van de vrouw tijdens de eerste zittingsdag en het wraken van de rechtbank door haar advocaat vorig jaar.

  De vrouw staat terecht voor zedenmisdrijven die plaatsvonden in Zeeuws-Vlaanderen van 2008 tot 2019. Haar minderjarige dochters werden jarenlang misbruikt door haar toenmalige vriend. Deze 48-jarige man uit Aardenburg werd in december al veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging door de rechtbank in Middelburg.

  Vrouw had actieve rol
  De vrouw had een actieve rol bij het faciliteren van het misbruik, bleek tijdens de rechtszaak van de man. Dat zij haar dochters niet zelf heeft misbruikt doet daar niets aan af, vond de rechtbank toen. Die spreekt over een ‘intensieve, meedogenloze en huiveringwekkende samenwerking’.

  De oudste dochter was acht jaar oud toen het misbruik begon, haar zusje was tien toen ze voor het eerst werd misbruikt. De meisjes werden regelmatig gedrogeerd met slaappillen en GHB. Eén van hen moest ook seks met anderen hebben. Zij werd meegenomen naar parenclubs en parkeerplaatsen.

  Zaak onderbroken na onwelwording
  De rechtszaken van de man en vrouw werden tegelijkertijd behandeld, maar tijdens de eerste zittingsdag in november werd de vrouw onwel in het cellencomplex van de rechtbank van Middelburg. Ze lijdt aan nierfalen en moet zichzelf dialyseren. De zaak werd toen onderbroken.

  De advocaat van de verdachte wraakte vervolgens de rechtbank omdat ze die partijdig vond. Er zou te weinig rekening worden gehouden met de gezondheidstoestand van haar cliënt. Het wrakingsverzoek werd afgewezen, maar leidde wel tot vertraging van de zaak.

  De vrouw vertelde eerder in de rechtbank dat ze niet bij machte was om het misbruik tegen te gaan. Toen ze geconfronteerd werd met in beslag genomen chatgesprekken tussen haar en de mannelijke verdachte, waaruit bleek dat ze niet alleen op de hoogte was, maar ook meewerkte aan het misbruik, viel ze stil: “Ik weet niet wat ik hierop moet zeggen.”

  Chatgesprekken zijn schokkend
  De chatgesprekken tussen de mannelijke en vrouwelijke verdachte die eerder tijdens de rechtszaak aan bod kwamen, zijn schokkend. Zo schrijft de vrouw op een gegeven moment aan de man: “Zo’n unieke relatie krijg je nooit meer, je hebt een moeder met twee dochters.” Hij: “Ja, geweldig dat je zo ruimdenkend bent.”

  Ook zou uit de chatgesprekken blijken dat het stel actief bezig was om vriendinnetjes van de dochters te laten logeren bij hun thuis om ook hen seksueel te misbruiken. Bovendien probeerde de vrouw pleegmoeder te worden, eveneens met het doel haar vriend te faciliteren bij zijn pedofiele neigingen.

  Bron: omroepzeeland.nl

  #259454
  Mark
  Moderator
  Topic starter

  Tien jaar geëist tegen moeder in Zeeuws-Vlaamse misbruikzaak, dochter: ‘Waarom moest ik de hoer spelen?’

  Het Openbaar Ministerie eist tien jaar celstraf tegen de 44-jarige moeder uit Terneuzen die ervan verdacht wordt haar twee dochters jarenlang seksueel te hebben laten misbruiken. Haar toenmalige vriend werd in december vorig jaar al voor het misbruik veroordeeld, hij kreeg acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

  Of het vandaag tot een eis zou komen, was nog even spannend. De rechtszaak was amper begonnen, of-ie werd alweer stilgelegd: de vrouw heeft last van nierfalen en moest zichzelf dialyseren. Een uur later ging de zaak weer verder. De advocaat van de vrouw liet toen meteen weten dat de verdachte zelf niets zou zeggen, daardoor ging de inhoudelijke behandeling een stuk sneller.

  Je vertelde dat je zelf ook misbruikt bent door je vader. Waarom deed je dit dan?”
  vriendinnetje van de oudste dochter

  Gebogen zat de vrouw vandaag in de rechtszaal en hoorde ze alles aan. Ook bij de slachtofferverklaringen die de jongste dochter en een vriendinnetje van de oudste dochter oplazen. Daarbij vielen harde woorden. “Jij verdient de titel moeder niet”, zei het vriendinnetje dat ook is misbruikt. “Je bent nog erger dan P. Je vertelde dat je zelf ook misbruikt bent door je vader. Waarom deed je dit dan? Ik heb al jaren therapie en deed zelfmoordpogingen.”

  Waar gaat deze zaak over?
  De vrouw staat terecht voor zedenmisdrijven die plaatsvonden in Zeeuws-Vlaanderen tussen 2008 en 2019. Haar minderjarige dochters werden jarenlang misbruikt door haar toenmalige vriend, die hiervoor in december werd veroordeeld. De vrouw had een actieve rol bij het faciliteren van het misbruik.

  De dochters waren allebei ongeveer acht jaar oud toen het misbruik begon. De meisjes werden regelmatig gedrogeerd met slaappillen en GHB. Eén van hen moest ook seks met anderen hebben. Zij werd meegenomen naar parenclubs en parkeerplaatsen.

  ‘Geweldig dat je zo ruimdenkend bent’
  De chatgesprekken tussen de man en de vrouw, die tijdens de rechtszaak van de man aan bod kwamen, zijn schokkend. Zo schrijft de vrouw op een gegeven moment aan de man: “Zo’n unieke relatie krijg je nooit meer, je hebt een moeder met twee dochters.” Hij: “Ja, geweldig dat je zo ruimdenkend bent.”

  Ook blijkt uit de chatgesprekken dat het stel actief bezig was om vriendinnetjes van de dochters te laten logeren bij hun thuis met als doel seksueel misbruik. En de 44-jarige vrouw probeerde pleegouder te worden. Allemaal met het doel het seksueel misbruik van haar vriend verder te faciliteren.

  De jongste dochter vroeg bij haar verklaring of haar moeder haar wilde aankijken. Dat deed ze niet. “Jij hebt van mijn achtste tot veertiende zitten toekijken hoe ik misbruikt werd door P. en anderen. Waarom moest ik de hoer spelen en deed jij dat zelf niet?”

  De oudste dochter was niet aanwezig in de rechtszaal. Haar advocaat las een korte verklaring voor namens haar waarin de dochter liet weten dat ze mentaal en fysiek erg lijdt onder alles. Ze kan niet naar school momenteel en heeft paniekaanvallen.

  OM eist 10 jaar
  De officier van justitie concludeerde dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs is voor de tien zedenfeiten waar de vrouw van verdacht wordt. Ook gaat de officier ervan uit dat de vrouw toerekeningsvatbaar is. Ze wilde niet meewerken aan onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag dan ook een onvoorwaardelijke celstraf van tien jaar. Het voorarrest wordt daar vanaf getrokken. Inmiddels is dat twee jaar.

  De rechtszaak wordt morgen hervat. Dan zal de advocaat van de verdachte haar pleidooi houden. De verdachte hoeft daar niet fysiek bij aanwezig te zijn.

  Bron: omroepzeeland.nl

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 14 ▪︎ leden online: 2
xxLilaa, Dina
FORUM STATISTIEKEN
topics: 3.303, reacties: 17.955, leden: 2.165