Stichting SKIP (Seksueel Kindermisbruik Instellingen Pleeggezinnen)

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Stichting SKIP (Seksueel Kindermisbruik Instellingen Pleeggezinnen)

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 28/01/2018 om 14:28 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #216666
  Mark
  Moderator

   stichtingskip.nl

   Stichting SKIP is in 2012 opgericht door een groep lotgenoten die in hun jeugd door de overheid in een (rijks)instelling of pleeggezin zijn geplaatst en daar seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikt zijn. Het bestuur SKIP is samengesteld uit lotgenoten plus ervaren maatschappelijk betrokken bestuursleden.

   SKIP biedt een veilige haven voor lotgenoten waar over de psychische, fysieke en sociale problemen gepraat kan worden, waar de klachten bewaakt worden, waar informatie verzameld wordt, maar waar ook politieke standpunten worden ingenomen en de openbaarheid niet geschuwd wordt.

   Stichting Seksueel Kindermisbruik Instellingen Pleeggezinnen roept dan ook iedereen op die in zijn/haar jeugd in een overheidsinstelling en/of pleeggezin seksueel is misbruikt contact op te nemen met SKIP. Stichting SKIP helpt lotgenoten om bij de instelling waar het misbruik heeft plaatsgevonden erkenning, herkenning en excuses te ontvangen en indien gewenst hulp voor de financiële genoegdoening. De lotgenoot bepaalt zelf welke hulp en ondersteuning gewenst is.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 3
  Meliah, Trees50, Zodiac
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799