Stichting Schuilplaats

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 31/01/2019 om 23:24 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #233951
  Mark
  Moderator

   stichtingschuilplaats.nl

   Stichting Schuilplaats is een landelijke, interkerkelijke instelling voor Bijbels genormeerde psychosociale hulpverlening op maat. De hulpverleners combineren professionaliteit met een aan de Bijbel ontleende passie, die gestalte krijgt in compassie met de medemens.

   Stichting Schuilplaats biedt op de locatie Veenendaal en Sliedrecht traumabehandelingen (EMDR) aan.

   Wat is EMDR?
   EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een behandelmethode waarbij oogbewegingen gestimuleerd worden tijdens het ophalen van herinneringen. Het doel is om het natuurlijk verwerkingssysteem te activeren, waardoor schokkende gebeurtenissen verwerkt kunnen worden, zodat de klachten die hieruit voortkomen verminderen of vaak zelfs volledig verdwijnen. EMDR is een kortdurende therapievorm die snel resultaat geeft. Soms is een enkele behandeling al voldoende, soms zijn een paar behandelingen nodig.

   EMDR en christelijk geloof?
   Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat EMDR iets te maken heeft met hypnose en om deze reden niet verantwoord is, of zelfs occult zou zijn. Dit is absoluut niet het geval. Bij EMDR blijft de cliënt volledig bij het bewustzijn en worden geen suggesties opgedrongen. Binnen een EMDR behandeling bij Stichting Schuilplaats worden ook geloofsaspecten betrokken, is er aandacht voor geloofsvragen en voor de christelijke identiteit. Om deze reden kan EMDR bij Schuilplaats een meerwaarde hebben boven EMDR bij een reguliere organisatie.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 15 ▪︎ leden online: 2
  Maartje1, Ollybolly
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812