Man o Man

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 31/08/2018 om 18:05 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #227364
  Luka
  Moderator

   Man o Man

   Visie
   Wij vinden dat mannen hun eigen geluk serieuzer moeten nemen, omdat het aantal suïcides van mannen in Nederland blijft stijgen en twee keer zo hoog is als dat van vrouwen.

   Doel
   Wij willen het aantal suïcides onder mannen tussen 40-65 terugbrengen, in ieder geval in 10 jaar tijd halveren. En wij willen minderjarige kinderen van mannen die zelfmoord hebben gepleegd, financieel steunen bij een vervolgopleiding voor zover ze dat nodig hebben.

   Activiteiten
   Media (website, artikelen, boeken, televisie), voorlichting, lezingen, coaching, reizen, dialogen

   Aanleiding
   De zelfdoding van David Vos, mei 2015, was voor zijn broer Nathan Vos aanleiding om te onderzoeken waarom ook mannen zonder psychiatrisch verleden zo ongelukkig en zo in de war kunnen raken. Dat resulteerde in een boek en een documentaire en in het begin van een besef dat mannen meer hulp nodig hebben dan ze zelf weten of toegeven. Op het boek kwamen vele tientallen positieve reacties, van mannen zelf, vrouwen die met mannen te maken hebben, hulpverleners en wetenschappers. De gemeenschappelijke vraag was: wat gaat Nathan hier nu verder mee doen? De stichting is daar een begin van. Daarnaast vindt Nathan dat in eerste instantie de zonen van David geholpen moeten worden in hun ontwikkeling en met of na hen ook andere lotgenoten.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 1
  Sunlight
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736