Man o Man

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 31/08/2018 om 18:05 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #227364
  Luka
  Moderator

  Man o Man

  Visie
  Wij vinden dat mannen hun eigen geluk serieuzer moeten nemen, omdat het aantal suïcides van mannen in Nederland blijft stijgen en twee keer zo hoog is als dat van vrouwen.

  Doel
  Wij willen het aantal suïcides onder mannen tussen 40-65 terugbrengen, in ieder geval in 10 jaar tijd halveren. En wij willen minderjarige kinderen van mannen die zelfmoord hebben gepleegd, financieel steunen bij een vervolgopleiding voor zover ze dat nodig hebben.

  Activiteiten
  Media (website, artikelen, boeken, televisie), voorlichting, lezingen, coaching, reizen, dialogen

  Aanleiding
  De zelfdoding van David Vos, mei 2015, was voor zijn broer Nathan Vos aanleiding om te onderzoeken waarom ook mannen zonder psychiatrisch verleden zo ongelukkig en zo in de war kunnen raken. Dat resulteerde in een boek en een documentaire en in het begin van een besef dat mannen meer hulp nodig hebben dan ze zelf weten of toegeven. Op het boek kwamen vele tientallen positieve reacties, van mannen zelf, vrouwen die met mannen te maken hebben, hulpverleners en wetenschappers. De gemeenschappelijke vraag was: wat gaat Nathan hier nu verder mee doen? De stichting is daar een begin van. Daarnaast vindt Nathan dat in eerste instantie de zonen van David geholpen moeten worden in hun ontwikkeling en met of na hen ook andere lotgenoten.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 13 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.363, reacties: 12.928, actieve leden: 1.149
Scroll Up