Centrum ’45

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/01/2018 om 09:17 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #216537
  Mark
  Moderator

   centrum45.nl

   Stichting Centrum ’45 is hèt landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Kennis en expertise rond psychotraumatologie wordt ontwikkeld door het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en verspreid via onderwijs. Stichting Centrum ’45 heeft het keurmerk TOPGGz, vanwege de hoogspecialistische behandelfunctie en de structurele verankering van onderzoek en kennisoverdracht binnen de organisatie.

   Stichting Centrum ’45 biedt een beperkt diagnostisch en behandelaanbod voor patiënten die posttraumatische stressklachten hebben, o.a. als gevolg van seksueel misbruik of lichamelijke mishandeling in de kindertijd.

   Centrum ’45 heeft een behandelaanbod voor patiënten bij wie sprake is van ernstige psychotraumaklachten als gevolg van seksueel misbruik of lichamelijke mishandeling in de kindertijd, en die reeds elders in behandeling zijn voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) of voor comorbide klachten. Reden van verwijzing kan zijn dat de PTSS-behandeling elders stagneert, of dat bij de huidige behandelaar de expertise ontbreekt voor een specialistische PTSS-behandeling. Centrum ’45 biedt voor deze patiënten een in tijd beperkte, evidence-based traumagerichte therapie. Deze behandeling kan poliklinisch of klinisch plaatsvinden. Tijdens de behandeling blijven patiënten eveneens in behandeling bij hun oorspronkelijke behandelaar. De behandeling wordt dus niet volledig door Centrum ‘45 overgenomen.

   Centrum ’45 neemt deel aan een studie naar de effectiviteit van Virtual Reality Exposure Therapie (VRET) bij volwassen patiënten die in hun kindertijd slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik. Bij deze behandelmethode volgt u online, vanuit uw eigen huis, een exposure therapie. Patiënten kunnen deelnemen aan deze studie wanneer zij een diagnose van posttraumatische stressstoornis of depressieve stoornis hebben als gevolg van het misbruik.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 7 ▪︎ leden online: 1
  Lyn
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.699, reacties: 20.574, leden: 2.657