Sterker worden waar het pijn doet voel – Ybe Casteleyn

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Sterker worden waar het pijn doet voel – Ybe Casteleyn

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 19/12/2018 om 11:06 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #232276
  Mark
  Moderator

   Een voel en doe boek over trauma

   Auteur: Ybe Casteleyn

   EEN BOEK VOOR MENSEN MET KRASSEN OP HUN ZIEL

   Vaak worden we gekwetst door de mensen die het dichtst bij ons staan – onze ouders, partners, vrienden – of door mensen of situaties op school, op straat, in onderdrukkende maatschappijen en in oorlogsgebied. Hierdoor ontstaan diepe psychische wonden, oftewel: trauma.

   De integratief psychotherapeute Ybe Casteleyn ontvangt in haar praktijk regelmatig mensen met trauma. In dit boek beschrijft ze acht therapieverhalen, biedt ze theoretische achtergrond over trauma (uit welke mechanismen bestaat het? welke impact heeft het op ons lichaam en op ons brein?) en moedigt ze je aan om aan de hand van oefeningen je eigen pijn én je eigen (veer)kracht te voelen.

   Maar bovenal is dit een boek dat je helpt je hart opnieuw te openen, en te leven. Want leven is… sterker worden waar het pijn doet.

   ‘Sterker worden waar het pijn doet is een boek dat hoop geeft en kracht uitstraalt. Het lukt de auteurs om zowel de pijn als de veerkracht van mensen die getraumatiseerd werden in beeld te brengen. Een must read voor iedereen die met psychische pijn te kampen heeft en voor elke therapeut in spe.’ – Philippe Vrancken, directeur AIHP (Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie).

   Meer informatie vind je op de website sterkerwordenwaarhetpijndoet.nu

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 23 ▪︎ leden online: 1
  Lyn
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865