Spotify, podcast – Specialisme mens

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/12/2019 om 14:55 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #247330
  Luka
  Moderator

   https://open.spotify.com/show/2mMd0zB24P7C23G1Wswrfm

   In de podcast Specialisme Mens gaan BN’ers in gesprek over hun psychische aandoening

   In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: de 13-delige podcastserie ‘Specialisme Mens’ van geestelijke gezondheidsorganisatie Arkin waarin 13 BN’ers in gesprek gaan over zijn of haar stoornis, depressie, verslaving, onzekerheid, etc.

   In Nederland heerst er de afgelopen tijd wat onrust in de geestelijke gezondheidszorg. Er zijn lange wachttijden voor patiënten en de werkdruk voor de specialisten is hoog.

   Fysiek vs. mentaal
   Maar daarnaast ligt er ook nog een behoorlijk stigma op psychische aandoeningen. Want wist je dat 1 op de 4 mensen te maken krijgt met psychische klachten?

   De kloof tussen het bespreken van fysieke en mentale klachten is erg groot (en niet voor niets de reden voor het ontstaan van Mental Health Day).

   Podcast ‘Specialisme Mens’
   De mentale gezondheidsorganisatie Arkin vindt (en dat vinden wij ook) dat dat anders moet. Het taboe rondom psychische klachten moet doorbroken worden en de drempel om hulp te zoeken voor je problemen moet omlaag. Of beter nog: verdwijnen.

   En om te laten zien dat jij niet de enige bent die zich mentaal (weleens) niet lekker voelt, heeft Arkin een 13-delige podcastserie in het leven geroepen: Specialisme Mens. In de serie komen 13 BN’ers aan het woord. Zij gaan in geprek met de zorg professionals van Arkin.

   In gesprek met 13 Nederlanders
   In de podcast wordt de mens achter de stoornis belicht. Aan het woord zijn Heleen van Rooyen, Lisa Brammer, Isa Hoes, Myrthe van der Meer, Sofie van den Enk, Jet van Nieuwkerk, Wim Kieft, Filemon Wesselink, Erik Jan Harmens, Renald Majoor, Özcan Akyol, Ans Markus en Glenn Helder.

   Zij spreken over hun psychische problemen, zoals een gokverslaving, onzekerheid, ontwrichte jeugd, maar ook onderwerpen als rouw en borderline komen aan bod.

   “Er bestaan helaas nog steeds veel vooroordelen over mensen met een psychische stoornis. Dit kan hen enorm belemmeren hulp te zoeken of te herstellen.” Cecile Gijsbers, Raad van Bestuurslid GGZ

   Intense verhalen
   In de verschillende afleveringen vertellen de 13 Nederlanders hun persoonlijke verhaal, met alle ups en downs die daarbij horen. Het zijn echte verhalen, in een echt gesprek met echte mensen.

   Naast het verhaal van de persoon in de podcast, hoor je ook veel interessante informatie en tips over/voor de psychische klachten.

   Bron: Bedrock >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 19 ▪︎ leden online: 3
  Chris, Peter76, Lyn
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865