Splinter

  • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 07/01/2021 om 09:42 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Reacties
  • #256359
    Mark
    Moderator

      splinter.care

      Heb jij vroeger of nog niet zo lang geleden iets heftigs meegemaakt wat nog steeds veel invloed heeft op je leven nu? Iets wat voor jou zo ingrijpend was dat je voor je gevoel gevangen zit in klachten omdat deze gebeurtenis je achtervolgt? Dat kan bijvoorbeeld een ongeluk zijn, het overlijden van een dierbare, mishandeling, pesten, een nare bevalling, seksueel misbruik of een echtscheiding. Dan kan het zijn dat je een trauma hebt opgelopen.

      Ons team bestaat uit doorgewinterde professionals die bovenop alle ontwikkelingen in het vakgebied zitten. Daarom ben je bij ons verzekerd van behandelmethoden die (wetenschappelijk) bewezen effectief zijn en in de Nederlandse richtlijnen voor de behandeling van trauma als eerste keus behandelingen worden gezien. De behandelmethoden die wij veel gebruiken zijn:

      EMDR
      EMDR staat voor ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’ en is een therapievorm die wetenschappelijk bewezen effectief is en goed werkt als je last hebt van de gevolgen van een schokkende ervaring. Tijdens een EMDR sessie vragen we je in alle veiligheid te concentreren op deze traumatische gebeurtenis. Gelijktijdig leiden we je af met een bewegende lichtbalk of hand. Hiermee komt een associatieproces op gang met beelden, gedachten en gevoelens waardoor je de informatie versnelt verwerkt. Dit maakt dat de nare herinnering zijn heftigheid, kracht en emotionele lading verliest. Het herinneringsbeeld wordt zo waziger en minder bedreigend. Je kunt de ervaring een plek geven waardoor je je vrijer en meer ontspannen voelt.

      SCHEMATHERAPIE
      Wanneer je de traumatische ervaring(en) al langer geleden hebt meegemaakt, heb je jezelf waarschijnlijk allerlei manieren en strategieën aangeleerd om te voorkomen dat het nog eens gebeurt. Misschien hou je mensen op afstand, zoek je steeds ruzie, doe je er alles aan om anderen tevreden te houden en cijfer je jezelf volledig weg. Dit gedrag komt voort uit schema’s. Schema’s zijn patronen die bepalen hoe je over jezelf, anderen en de wereld om je heen denkt. Ze kunnen er ook voor zorgen dat je snel van stemming wisselt en problemen hebt in het contact met anderen. Tijdens schematherapie leren we je je eigen schema’s te ontdekken en herkennen en leer je hoe je op een effectievere manier met je emoties en situaties om kunt gaan. Daarbij leer je voelen welke behoeftes je hebt en hoe je daar op een gezonde manier voor op kunt komen.

      COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE
      Bij Cognitieve gedragstherapie (CGT) gaan we er vanuit dat je gedachten, interpretaties, en je gedrag invloed hebben op hoe je je voelt. Uit onderzoek is bekend dat het uit de weg gaan van angstige zaken zoals bepaalde plekken die angst oproepen of situaties waarbij je voor jezelf moet opkomen, de angst eerder zal vergroten dan verminderen. Wanneer je veel vanuit een negatieve irreële houding naar situaties kijkt, is de kans groter dat je somber, angstig of boos wordt. Tijdens de therapie gaan we samen op zoek naar een positieve reële benadering met gedachten die je daarbij kunnen helpen. We kijken samen naar het gedrag dat jou in de problemen brengt en leren je om anders te reageren in situaties die voor jou moeilijk zijn.

      EMOTIEREGULATIE
      Probeer jij je emoties sterk te controleren of te onderdrukken? Dit kan ervoor zorgen dat je spanning ervaart of dat je te weinig beheersing over je emoties hebt en je jezelf moeilijk kan begrenzen. Je gedraagt je dan impulsief.

      Onze emotieregulatie training (ERT) bestaat uit drie aparte modules die samen een passend geheel vormen: mindfulness, emotieregulatie, frustratietolerantie. Je leert tijdens deze training veel verschillende inzichten en vaardigheden om gebalanceerder met je emoties om te kunnen gaan.

      MEDICAMENTEUZE BEHANDELING
      Soms is er tijdelijk medicatie nodig om meer in balans te komen of als ondersteuning naast de psychologische behandeling. Er vindt dan een psychiatrisch onderzoek plaats met een van onze psychiaters waarin wordt gekeken naar het meest geschikte middel voor jou en jouw klachten.

      PSYCHOMOTORISCHE THERAPIE
      Binnen psychomotorische therapie staat voelen van het lichaam en de emoties centraal. Wanneer er in het verleden traumatische gebeurtenissen hebben plaats gevonden kan het zijn dat het contact met je lichaam verbroken of vertroebeld is. Het is dan belangrijk om weer opnieuw contact te leren maken met je lichaam. Door middel van lichaamsgerichte activiteiten ga je aan de slag met het weer opmerken en voelen van lichaamssignalen en je lijf als geheel. Het kan ook zo zijn dat lichaamssignalen erg sterk binnen komen en je juist te veel voelt, dan is het belangrijk om met aandacht voor je lichaam emoties te leren verdragen, troosten of uiten van de gevoelens.

    1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 17 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.893, reacties: 22.119, leden: 3.039