Specialistisch Centrum voor Bipolaire Stoornissen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Specialistisch Centrum voor Bipolaire Stoornissen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 30/03/2018 om 17:41 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #220384
  Luka
  Moderator

   centrumbipolairestoornissen.dimence.nl

   Het SCBS Bipolaire Stoornissen is een specialistisch centrum voor bipolaire stoornissen bij Dimence. Naast het SCBS is er bij Dimence nog een specialistisch centrum, het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen. Het SCBS biedt derdelijns behandeling en zorg en vertaalt resultaten van onderzoek direct in nieuwe of verbeterde behandelmethoden. Het SCBS werkt nauw samen met diverse partners zoals kenniscentra, hogescholen en universiteiten en met de andere specialistische centra.

   Het centrum verzorgt gespecialiseerde diagnostiek en behandeling voor patiënten met een complexe bipolaire stoornis. Ook verricht het centrum second opinions en biedt het consultatie aan. Daarnaast initieert het SCBS innovaties, onderzoek en deskundigheidsbevordering en voert dit uit.

   Het centrum geeft zijn behandeling vorm volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en is onderscheidend in zijn verpleegkundige behandeling en in de begeleiding van zwangere vrouwen met een bipolaire stoornis. Op het gebied van onderzoek en innovatie behoort het SCBS Bipolaire Stoornissen tot de koplopers van Nederland. Binnen het centrum staan diagnostiek, behandeling, onderzoek en innovaties op het bipolaire vakgebied centraal.

   SCBS (Dimence) is een Top – GGZ afdeling >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 7 ▪︎ leden online: 4
  Chanmal, Yvette, Trees50, Ollybolly
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.678, reacties: 20.345, leden: 2.602