Social media campagne Huiselijk geweld en kindermishandeling van start

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Social media campagne Huiselijk geweld en kindermishandeling van start

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 11/07/2021 om 13:27 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #259721
  Luka
  Moderator

   De Rijksoverheid start vandaag een social mediacampagne Huiselijk geweld en kindermishandeling. Via banners en social posts wordt gewezen op de hulpinstanties die er zijn voor advies, hulp of om je hart te luchten. De campagne is bedoeld om net dat zetje te geven dat nodig is om daadwerkelijk in actie te komen. De campagne loopt door tot 30 september 2021. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

   Hoewel driekwart van de Nederlanders het vanzelfsprekend vindt om in actie te komen bij (een vermoeden van) huiselijk geweld en kindermishandeling, houdt handelingsverlegenheid ongeveer de helft van alle Nederlanders tegen.

   Angst en onzekerheid zijn de belangrijkste drempels om te handelen. Onzekerheid over het feit wat je zelf kunt doen, of omdat je niet weet of je het wel goed ziet. Angst omdat je niet kunt inschatten hoe drastisch de gevolgen zijn of omdat je niet bekend bent met de hulpinstanties en het proces van hulp.

   Verschillende doelgroepen
   Mensen zijn eerder geneigd om over hun vragen en probleem te bellen of te chatten als ze van anderen horen wat die eraan hebben gehad en wat dat hen heeft opgeleverd. In deze campagne komen verschillende doelgroepen aan het woord: mannen, vrouwen, ouderen en kinderen. Het betreft omstanders en slachtoffers.

   De campagne geeft invulling aan een toezegging die demissionair staatssecretaris Blokhuis dit voorjaar deed aan de Tweede Kamer om de desbetreffende hulpinstanties nog beter onder de aandacht te brengen. Vanuit de banners en/of de post wordt je rechtstreeks doorgeleid naar de website ikvermoedhuiselijkgeweld, waarop de hulpinstanties staan vermeld, waarmee je kunt bellen of chatten. Denk hierbij aan onder andere Veilig Thuis, Mind Korrelatie, de Luisterlijn, de Kindertelefoon, de Ouderenbond ANBO of het Centrum Seksueel Geweld.

   Bron: Nationale Zorggids >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 21 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.775, reacties: 21.206, leden: 2.838