Luisterlijn (voorheen Sensoor)

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 14/04/2018 om 20:17 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #215626
  Luka
  Moderator

   deluisterlijn.nl

   In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1000 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

   Chatten is een fijne manier om je hart te luchten. Je kunt rustig je woorden kiezen. Je verhaal wordt aandachtig gelezen. We leven en denken met je mee en samen zoeken we naar manieren om met je probleem of verdriet om te gaan. En na afloop kun je het gesprek nog eens nalezen. De hulp is gratis.

   Mailen kan ook. Wij lezen en reageren zorgvuldig.

   #220974
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Meer mensen zochten hulp bij psychische hulptelefoon

    Meer mensen dan ooit hebben in het eerste kwartaal van dit jaar contact gezocht met de landelijke psychologische hulplijn Sensoor. In totaal zochten meer dan 22.400 mensen hulp, ruim 3.500 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.
    Volgens de telefonische hulpverlener neemt het aantal “alarmerend snel” toe.

    Volgens Sensoor heeft de stijging vooral te maken met de oplopende wachttijden in de GGZ. “De lange wachtlijsten verergeren niet alleen psychische klachten, de drempel om psychische hulp te zoeken wordt daardoor ook hoger”, aldus de hulpdienst, die grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers.

    De hulpverleners werden in de eerste drie maanden van dit jaar in totaal meer dan 63.000 keer gebeld, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Behalve over psychische problemen, gingen die gesprekken vooral over eenzaamheid en relatieproblemen.

    Aanvulling
    Sensoor telt ruim 1.200 vrijwilligers die jaarlijks meer dan 280.000 gesprekken voeren met mensen die angstig zijn, het leven niet meer zien zitten, onzeker zijn of eenzaam. De dienst vormt een aanvulling op formele vormen van zorg en welzijn.

    Bron: Nu.nl >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 21 ▪︎ leden online: 11
   Meliah, Paul1966, Lyn, Fabienne001, Veerle25, Pascal-1975, Ollybolly, Trees50, Kaia, Moderator, Leentje
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.768, reacties: 21.161, leden: 2.813