Seksuele intimidatie aanpakken begint in de kindertijd

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Seksuele intimidatie aanpakken begint in de kindertijd

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 03/12/2017 om 01:14 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214603
  Luka
  Moderator

   De grootschalige GEAS-studie (Global Early Adolescent Study) is uitgevoerd in 15 landen, waar bij alle landen bleek dat meisjes vanaf een jaar of 10 stil, bescheiden en mooi moeten zijn en jongens sterk moeten zijn en leider kwaliteiten horen te tonen.

   Niet verwonderlijk dan inderdaad dat dit een paar jaar later een vergrote kans geeft op dingen als soa’s, seksueel misbruik (plegen of ondergaan), zwangerschappen en zelfs zelfmoord. Je leert ze in feite op jonge leeftijd al dat de man het initiatief neemt en het meisje niet duidelijk haar grenzen aan mag geven.

   En nee, vastgeroeste patronen en gewoontes verander je niet even met een #metoo mediastorm of een extra les seksuele omgangsvormen op school. Maar er aandacht aan blijven geven, op een positieve bij de leeftijd passende manier, bij voorkeur voordat ze met seks en meisjes (of jongens) versieren aan de slag gaan zal op den duur wel helpen denk ik.
   En elke voorkomen verkrachting en elke jongen of meisje die nadat er iets is gebeurt direct naar de politie of de ouders/docent/oma/buurvrouw stapt is er één…

   Ik kan me dan ook alleen maar aansluiten bij Moreau: ‘Uit deze studie blijkt dat gendernormen bestaan, maar ook dat ze vatbaar zijn voor verandering’.

   Maar dan moet er wel nú doorgepakt worden door scholen, ouders, sportclubs etc. Je kan niet verwachten dat iemand anders het wel zal doen, of dat het bij jouw kinderen of leerlingen wel mee zal vallen. Fingers crossed..

   https://www.hln.be/nieuws/binnenland/seksuele-intimidatie-aanpakken-begint-tijdens-de-kindertijd~aaa60305/

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799