Seksueel misbruikt – Melissa van der Meer

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Seksueel misbruikt – Melissa van der Meer

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 04/03/2019 om 21:21 door Malinche.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #236020
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Seksueel misbruikt
   Mijn lichaam wil een verhaal vertellen

   Auteur: Melissa van der Meer

   Beschrijving
   Wat is de waarde van Dans- en Bewegingstherapie voor mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt? Dat is de vraag die het beginpunt vormt voor het onderzoek dat Melissa van der Meer uitvoert in het kader van haar studie. De resultaten van dit onderzoek, maar vooral haar persoonlijke ervaringen met DBT tijdens haar opleiding hebben geleidt tot dit boek. Een studieboek voor iedereen die meer wil weten over de langetermijneffecten van seksueel misbruik en hoe je kunt helen door lichaamsgerichte werkvormen zoals DBT in te zetten.

   Het boek is toegankelijk geschreven, zowel voor therapeuten die met DBT werken als voor studenten én niet in de laatste plaats voor lotgenoten. Een helder verhaal van de manier waarop Melissa haar heling heeft aangepakt, verrijkt met kennis over seksueel misbruik en DBT. Een aanrader voor iedereen dit met seksueel misbruik te maken heeft.

   Meer over Melissa van der Meer en het boek ‘Seksueel misbruikt’ kun je lezen op haar website happyinjelijf.nl.

   #236017
   Malinche
   Lid LSG

    Melissa van der Meer heeft op 24 februari haar boek met de titel Seksueel misbruikt en ondertitel Mijn lichaam wil mij iets vertellen. Ik was bij de boekpresentatie en heb het boek in de dagen erna achter elkaar uitgelezen. Melissa wist dat ze jarenlang misbruikt was door haar eigen opa. Er was aangifte gedaan en de man is veroordeeld. Dus ze wist wat er gebeurd was en dacht: dat is klaar. En ze koos er voor om een 4 jarige opleiding te gaan volgen tot lichaamsgericht werkend therapeut bij Agape in België. Daar leer je Dans en Bewegingstherapie en Melissa wilde die opleiding volgen.

    Ze werkte al als verpleegkundige in de psychiatrie en ze deed al lang aan buikdans. Ze dacht: Hier ben ik klaar voor. En dat dacht ze ook tijdens de voorstelronde van de eerste dagen van de opleiding maar ook kwam er toen de twijfel. Kan ik wel echt een therapeut zijn, met mijn verleden van misbruik? In het boek vertelt ze heel veel over alle therapievormen die ze oefent en leert kennen en wat het bij haar heeft opgeroepen, wat het met haar deed en hoe ze door de verschillende therapieën beleefd heeft hoe het misbruik zich van binnen genesteld en verschanst had in haar lijf. Ze beschrijft de therapieën als een echte ervaringsdeskundige en doet dat heel eerlijk en open.

    Het heeft mij geraakt en van m’n stuk gebracht. Ik heb begrepen door haar verslag dat ik ook nog niet klaar ben met het verwerken van het misbruik. Voor mij was het meest confronterend dat Melissa vertelt hoe van het begin af aan haar relatie met haar man alle aandacht krijgt in haar therapeutisch proces, ook de seksuele relatie. Haar man wordt meegenomen in het proces en ze zijn er samen doorheen gekomen. Ik wil iedereen die worstelt met de gevolgen van seksueel misbruik wel aanraden om haar boek te lezen omdat zij een heel compleet beeld geeft van wat je nodig hebt voor therapieën (meervoud) en hoe het voelt om ze te doen. Ze is zelf therapeut geworden en dus deskundig maar ze weet ook wat het met je doet als client/ slachtoffer van misbruik. En ze is heel eerlijk.

    Een sterke aanbeveling dus van het boek: Seksueel misbruikt. Mijn lichaam wil me iets vertellen.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 13 ▪︎ leden online: 3
   Meliah, Trees50, Zodiac
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799