Seksueel misbruik, wegkijken of weten hoe het werkt – Harriet Hofstede

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Seksueel misbruik, wegkijken of weten hoe het werkt – Harriet Hofstede

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 16/12/2017 om 17:59 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #214185
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Seksueel misbruik, wegkijken of weten hoe het werkt

   Een boek voor jongeren en volwassenen om hen heen
   Auteur: Harriet Hofstede

   Je hoopt het zelf nooit mee te maken. Toch komt het veel voor. Als je weet hoe misbruikers werken, helpt dat om seksueel misbruik in de kring van mensen om je heen sneller te herkennen. Het helpt om jezelf scherp te houden. Of om vrienden of vriendinnen te helpen die eenzaam en in de war raken door het web van schuld en schaamte dat langzaam om hen heen is opgebouwd.

   Seksueel misbruik komt overal voor. Op school, op de voetbalclub, op de hockeytraining, binnen de familie. Misbruikers willen dat je het geheimhoudt. Dat is in hun belang. Ze verzinnen trucs die ma-ken dat slachtoffers zich zélf schuldig voelen. Of ze zorgen ervoor dat slachtoffers niet geloofd worden. Weet hoe plegers van misbruik manipuleren en wat hun werkwijze is. Lees dit boek en leer uit de ervaringen van andere jongeren.

   “Toen ik las hoe misbruikers te werk gaan, viel alles als puzzelstukjes in elkaar. Ik heb jaren lang gedacht dat er met mij iets mis was. Nu ik snap hoe ik gemanipuleerd ben, snap ik ook hoe het mij kon overkomen. Ik vind eigenlijk dat iedereen dit zou moeten weten!

   Harriet Hofstede is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij werkt met misbruikte kinderen en jonge-ren. De verhalen in dit boek zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen maar zo veranderd dat je de jongeren niet meer kunt herkennen.

   #215303
   Luka
   Moderator

    De trukendoos van de misbruikpleger

    Wat voor trucs gebruiken plegers van seksueel misbruik? ‘
    Zij weten wat ze doen, nu wij nog’, zegt misbruikexpert Harriet Hofstede.


    Een aantal trucjes die daders van seksueel misbruik en aanranding graag gebruiken ken je wellicht al, zoals het slachtoffer de schuld geven (had ze maar niet zo’n kort rokje aan moeten doen of ze had ook geen seksueel getinte grapjes moeten maken), of achteraf doen alsof het allemaal niet zoveel voorstelde (je moet je niet zo aanstellen).

    Harriet Hofstede heeft vanuit haar ervaring als orthopedagoog en psycholoog hier een boek over geschreven: Seksueel misbruik: wegkijken of weten hoe het werkt. ‘Door te weten hoe een pleger werkt kun je sneller herkennen wanneer iets de verkeerde kant opgaat”, zegt zij.’

    Lees het artikel over dit boek op trouw.nl of als lid van LSG in het ledendeel.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 14 ▪︎ leden online: 2
   Leentje, Chris
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865