Seks voor iedereen – Arjet Borger

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 12/03/2018 om 21:11 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #219325
  Luka
  Moderator

   Seks voor iedereen
   Hoe Nederland (niet) praat over seks

   Auteur: Arjet Borger
   Uitgever: Prometheus

   Samenvatting
   Nederland en seks. Het lijkt zo’n gelukkige combinatie. We hebben de seksuele revolutie al ver achter ons liggen en er zijn genoeg redenen om te denken dat we de goede kant op gaan. Maar is dat ook echt zo?

   Hoe praten we eigenlijk met kinderen, tieners en jongeren over seks? Waar is onze voorlichting op gebaseerd? Wat is de rol van de overheid? En waarom praten we niet over de relationele kanten van seks? Zijn we soms ergens bang voor?

   Het lijkt erop dat we ons verlangen naar seksuele vrijheid verwarren met het bevorderen van seksuele gezondheid. Maar wat als we daarmee onszelf en onze kinderen tekortdoen?

   Met Seks voor iedereen geeft Arjet Borger het startschot voor een maatschappelijk debat over de manier waarop Nederland over seks praat en hoe dat anders zou kunnen.

   Arjet Borger (1982) is gezondheidswetenschapper en oprichter van de Care for Sexuality Foundation. Ze werkt als schrijver, spreker en adviseur en schreef vijf boeken over seksualiteit, waaronder Saar en Jop praten over seksualiteit (2012) en In gesprek over seks (2013).

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 23 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.776, reacties: 21.210, leden: 2.840