Seks? Eerst even een contract tekenen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Seks? Eerst even een contract tekenen

  • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 27/02/2018 om 20:14 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Reacties
  • #218549
    Luka
    Moderator

      Biedt app voor wederzijdse toestemming ook echt bescherming?

      LegalFling is bijna bij ons, beweren de makers. Door middel van deze Nederlandse app kunnen jonge mensen voor ze seks hebben een contract afsluiten waarmee ze hun voorkeuren en grenzen aangeven. Maar zijn ze daarmee ook echt gebaat?

      “Seks moet leuk en veilig zijn, maar tegenwoordig kan er zoveel misgaan. Denk aan ongewenste video’s, achtergehouden soa’s en aanstootgevende taal.” Om aan dat soort van problemen tegemoet te komen, heeft een Amsterdams bedrijf LegalFling bedacht, een app waarmee je met een paar swipes een juridisch bindende overeenkomst afsluit met een sekspartner.

      Ik weet het niet hoor. Ik heb er eerlijk gezegd zo mijn bedenkingen bij of dit niet juist averechts zal werken.
      Allereerst kun je wel zeggen dat je in het contract hebt afgesproken dat X niet mocht en dat de ander het toch heeft gedan. Maar wat heb je daar aan bij de politie als je geen bewijs hebt?

      En zo heeft een verkrachter of aanrander een mooie tool in handen: Gewoon het meisje of die jongen dwingen of pushen om akkoord te gaan met zijn voorwaarden op deze app en hij/zij kan zijn gang gaan: er is toch voor getekend dat het mocht?

      Wat als je op een gegeven moment toch spijt hebt wat je hebt afgesproken? Aanpassen van het contract kan weliswaar, maar toch. Wat als je partner of ‘fling’ dat helemaal niet wil of het, al dan niet bewust, steeds uitstelt. En wat de artikelen ook al opmerkten: Je loopt kans dat de ene partij zich verplicht voelt om de seks ook daadwerkelijk te leveren als de ander er om vraagt. En dat de andere partij het door zo’n contract (nog meer) als zijn/haar recht gaat zien en het gewoon neemt. Er staat toch in het contract dat het oké is?

      Daarnaast kan ik mij zo voorstellen dat je de ene keer wel ergens zin in hebt maar de komende drie keren niet en daarna weer wel, enzovoort. Het lijkt me logischer en beter als je er gewoon goed met elkaar over praat en dat je ook duidelijk maakt dat 1 x ja gezegd ergens tegen niet voor altijd ja is.

      Deze app lijkt mij dus in veel gevallen eerder gevaarlijker dan veiliger.

      Lees het artikel verder op de morgen.be: ‘Als seks een kwestie van twee handtekeningen wordt’
      en ‘Seks, eerst even je handtekening’ op nrc.nl 

    1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 15 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.893, reacties: 22.119, leden: 3.039