Ruim helft jonge vrouwen was slachtoffer seksueel grensoverschrijdend gedrag

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Ruim helft jonge vrouwen was slachtoffer seksueel grensoverschrijdend gedrag

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 17/01/2023 om 22:45 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #276090
  Luka
  Moderator

   Meer dan de helft van de jonge vrouwen was naar eigen zeggen vorig jaar slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

   Van de vrouwen van 18 tot 24 jaar kreeg 52 procent in 2022 te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat gold ook voor 46 procent van de zestien- tot achttienjarige meisjes. Bij mannen was het aandeel in beide leeftijdsgroepen 15 procent. Dat blijkt uit een enquête van statistiekbureau CBS en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC).

   Het gaat daarbij om off- en online seksuele intimidatie en om fysiek seksueel geweld. De meeste gevallen draaiden om offline seksuele intimidatie. Dat kunnen seksueel kwetsende opmerkingen, ongewenste aanrakingen of seksuele handelingen zijn.

   In 6 procent van de gevallen ging het om online seksuele intimidatie. Dan kun je denken aan het verspreiden van naaktfoto’s of seksvideo’s.

   In 2022 waren meer Nederlanders slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag dan in 2020. Volgens het CBS komt dat mogelijk doordat er meer over dit probleem gepraat wordt. Ook de coronapandemie heeft mogelijk een rol gespeeld.

   Het CBS heeft voor het onderzoek 24.000 mensen van zestien jaar of ouder vragen voorgelegd.

   Bron: NU.nl >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 9 ▪︎ leden online: 5
  Leentje, Quinte, Lyn, Yvette, Ollybolly
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.700, reacties: 20.593, leden: 2.662