Reformatorisch meldpunt

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/01/2018 om 20:34 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #216340
  Mark
  Moderator

   ikmeldhet.nl

   In Nederland is de laatste jaren een toenemende aandacht in de media waar te nemen voor het thema seksueel misbruik. Denk aan misbruik binnen de Rooms-Katholieke kerk of in de sportwereld. Ook onder reformatorische christenen in Nederland komt seksueel misbruik voor. Slachtoffers van misbruik kunnen veel moeilijke gevolgen ervaren van wat hen overkomt. Het ervaren van steun in de eigen omgeving is van groot belang voor een slachtoffer wanneer seksueel misbruik naar buiten komt. Het doorbreken van zwijgen over seksueel misbruik is een grote stap. Vaak zwijgen mensen jarenlang over wat hen overkwam.

   Op het thema seksueel misbruik ligt in de reformatorische gezindte vaak nog een groot taboe. Hierdoor is het lastig om naar buiten te komen met misbruik. Door gebrek aan kennis over de problematiek missen veel slachtoffers steun in hun eigen omgeving. Uit compassie met slachtoffers van seksueel misbruik is de stichting Reformatorisch Meldpunt opgericht.

   Heb jij te maken met seksueel misbruik of seksueel geweld? Neem anoniem contact op met het Reformatorisch Meldpunt voor een luisterend oor en advies. Je kunt met onze medewerkers chatten, mailen of appen.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799