Radio 538 onder vuur na mislukte streakergrap met Maan

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Radio 538 onder vuur na mislukte streakergrap met Maan

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 04/12/2017 om 11:47 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214632
  Luka
  Moderator

   Stel je voor.
   Je bent een gevierde radiojockey voor een ietwat platvoerse zender in de tijd van #metoo, waar vooral veel jongeren naar luisteren. Platvoerse grappen horen bij een ietwat platvoerse zender. Tot zo ver, kan ik mij er nog wel in vinden. Hoef je niet leuk te vinden, dan luister je niet en als je het wel grappig vindt, ook prima natuurlijk.
   Maar op een gegeven moment nodig je een jong meisje uit, net doorgebroken maar voorlopig nog niet de nieuwe Anouk dus zo’n kans kan ze wel gebruiken, om haar nieuwe single te laten promoten.
   Dat is alleen even een hele 10 minuten geen grappen maken, dus wat kan je doen om er toch een grap in te proppen. Een stripper oppert iemand, nee een streaker! HAHAHAHAHA Ja doen we, leuke grap! Ben benieuwd hoe ze gaat reageren! HAHAHAHAHA

   Stel je voor.
   Je bent een jaar of twintig, nog niet zo lang doorgebroken in de Nederlandse muziekwereld en dus superblij als je uitgenodigd wordt om jouw nieuwe single te zingen op een grote bekende radiozender, maar ook zenuwachtig natuurlijk. Zo ervaren ben je nou ook weer niet. Het grote moment is daar en je bent lekker aan het zingen, de zenuwen verdwijnen een beetje want je zit helemaal in je liedje. Je doet je ogen even open en… daar hangt opeens een heel klokkenspel voor je neus. Van de schrik barst je in tranen uit en het liefste zou je donder op zeggen en de studio uitvluchten of misschien weet je in eerste instantie even niet wat je moet doen en komt die gedachte pas later, maar ja… je kan een grote radiozender natuurlijk niet tegen je in het harnas jagen.
   Daarom zeg je maar snel ‘grapje, natuurlijk kom ik wel weer terug’ nadat je het er toch uitgefloept hebt en omdat je als jonge vrouw gewend bent om dienstbaar te zijn en te pleasen put je je uit in verontschuldigingen.

   Dat zo’n jonge meid het misschien níet grappig zal vinden en er van streek van kan raken is blijkbaar óf niet bij ze op gekomen óf is niet reden genoeg geweest om het toch maar niet te doen en in plaats daarvan gewoon even 10 minuten mooie, rustige radio te maken. De overige 23 uur en 50 minuten kunnen vervolgens wel weer volgepropt worden met grappen en grollen. Toch?

   Of draai het om. Je confronteert een jonge man met een vrouwelijke streaker. Dan ging het niet meer om de mogelijk geschrokken jonge man (want dat kan toch niet, een man MOET dat leuk vinden) maar om de objectivering van vrouw als vlees.
   En stel dat hij zo hard geschrokken was dat hij niet verder kon zingen (of het nou om een vrouwelijke of mannelijke streaker ging) was er dan überhaupt wel een Tim Knol geweest om het voor hem op te nemen. En waren de reacties op Twitter dan ook ze veroordelend geweest richting Radio538 of hadden er dan weer een heleboel trollen tussen gezeten om te vertellen dat ‘hij zich niet zo moet aanstellen’ o.i.d.?

   Ik hoop in ieder geval dat de mannen van Radio538 zich hier serieus op bezinnen en straks niet alleen met een loze press statement komen om de hitte wat van zich af te schudden.
   En dat er ook binnen Radio 538 serieus over nagedacht wordt wat je een hele generatie jongeren leert met dit soort radio. Je hoeft als grappen en grollen radiozender niet je publiek op te voeden maar je hebt wel verantwoordelijkheid voor wat je ze wél leert, zeker als je publiek jong is.

   En ik hoop dat ze het komende jaar Maan’s singles in ieder geval consequent veel gaan draaien.

   Lees het artikel ‘Intens geschrokken Maan aanvaardt excuses Radio 538 na mislukte streakergrap’ >>

   Maan zong haar nieuwe single ook tijdens het tv programma &Chantal

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736