Psychotraumacentrum UMC Utrecht (Wilhelmina Kinderziekenhuis)

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Psychotraumacentrum UMC Utrecht (Wilhelmina Kinderziekenhuis)

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 05/12/2019 om 21:11 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #247008
  Luka
  Moderator

  hetwkz.nl/nl/Ziekenhuis/Afdelingen/Psychotraumacentrum

  Het landelijk psychotraumacentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is een specialistische GGZ-instelling voor hulp aan kinderen en jongeren tot en met 25 jaar die schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Kinderen, jongeren en hun omgeving kunnen na een (langdurig) trauma ontregeld raken. Het psychotraumacentrum biedt hen psychische opvang en traumabehandeling. Het psychotraumacentrum heeft veel deskundigheid op dit gebied, door de uitgebreide ervaring en door wetenschappelijk onderzoek. Het psychotraumacentrum past uitsluitend effectief bewezen behandelingen toe.

  TRAUMATISCHE ERVARINGEN
  Jaarlijks maken talloze kinderen en jongeren in Nederland een zeer schokkende gebeurtenis mee. Bijvoorbeeld een ernstig ongeval, (langdurig) seksueel geweld, huiselijk geweld, de plotselinge dood van een dierbare of (getuige zijn van) een geweldsmisdrijf.

  VOOR WIE?
  Kinderen, jongeren en ouders
  Het psychotraumacentrum voor kinderen en jongeren is er voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij kinderen met een (acuut) psychotrauma. Het kan gaan om éénmalige of chronische traumatisering. Ons hulpaanbod stemmen wij af op de situatie en de vraag. Het kind staat daarbij altijd centraal.

  WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
  Als onderdeel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis houdt het psychotraumacentrum zich bezig met wetenschappelijk onderzoek om het vakgebied verder te ontwikkelen. Het psychotraumacentrum werkt daarbij samen met deskundigen en organisaties die een bijdrage kunnen leveren aan het uitbreiden van evidence-based kennis.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 16 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.360, reacties: 12.917, actieve leden: 1.147
Scroll Up