Praktijk van Veluwen in Ankeveen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 21/10/2018 om 13:54 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #229322
  Mark
  Moderator

   praktijkvanveluwen.com

   Mijn praktijk is gespecialiseerd in hulpverlening aan vrouwen met een incest/misbruik verleden. Als iemand zich onveilig heeft gevoeld in haar jeugd of later in intieme relaties, kan dat in haar verdere leven klachten opleveren, waaronder een complexe posttraumatische stress stoornis. Bij een complexe PTSS kennen we onder andere de volgende klachten: nachtmerries , herbelevingen, de neiging herinneringen aan de traumatische gebeurtenissen te vermijden. Mensen kunnen zich vervreemd voelen van anderen en last hebben van slaap problemen, prikkelbaarheid, woedeuitbarstingen, concentratieproblemen, overdreven schrikreacties en waakzaamheid. Ook kan men zich afwezig voelen, wisselende stemmingen hebben, impulsief handelen, zichzelf beschadigen. Mensen die als kind chronisch getraumatiseerd zijn, hebben vaak te maken met een veelheid aan (overweldigende en tegenstrijdige) gevoelens of te wel een disfunctionele regulatie van het affectsysteem. Door de niet veilige hechting, doordat volwassenen hen niet beschermd hebben, ontstaan er hechtingsproblemen, die vaak relationele problemen tot gevolg hebben. Verder kunnen er lichamelijke klachten zijn, een negatief zelfbeeld en problemen in de omgang met anderen.

   Doordat ik weet hoe het is, voelen cliënten zich direct begrepen en minder eenzaam. In een veilige ontspannen sfeer gaan we aan het werk. In mijn therapie ervaar je erkenning en herkenning van jouw klachten. De therapie is erop gericht meer begrip en controle te krijgen over denken, voelen en handelen. Ik geef je alle informatie zodat er een duidelijk inzicht ontstaat over jouw eigen situatie. Om sturing te kunnen geven aan het eigen herstelproces is kennis over psychische problematiek als gevolg van chronische traumatisering in de kinderjaren, de uitingsvormen en de behandeling daarvan belangrijk. Door middel van duidelijke oefeningen wordt gewerkt aan de verbetering van praktische vaardigheden, zodat bepaalde klachten verminderen of geleerd wordt beter met bepaalde situaties om te gaan. Er wordt gewerkt aan het herkennen van gevoelens, overlevingsstrategieën, dissociatie, gedachtepatronen, vertrouwen en wantrouwen, eenzaamheid, verbinding maken, omgaan met grenzen, schuld en schaamte, assertiviteit, betere zelfzorg en het uiten van woede.

   De therapie bestaat globaal uit:

   • stabiliseren van een destructieve niet te verdragen wanhoop naar een hoopvolle werkzame stabiele uitgangspositie.
   • traumaverwerking veel informatie tot je nemen en vaardigheden aanleren die je helpen het anders te leren doen.
   • weder opbouw door het opbouwen van een waardevol leven vol liefde.

   Herstel van psychische schade als gevolg van vroegkinderlijke chronische traumatisering is niet los te zien van enpowerment: het ontwikkelen van eigen kracht en mogelijkheden. Bewustwording: het belang van eigen kracht, creativiteit, doorzettingsvermogen en toekomstperspectief zijn belangrijke aspecten om (weer) sociaal en maatschappelijk te functioneren.

   Er is veel moed en kracht voor nodig om hulp te zoeken. Maar de eerste stap heb je al gezet! Ik nodig je van harte uit voor een intake gesprek waarin we samen kijken naar wat er speelt en wat jij nodig hebt qua support en ondersteuning. Geef de moed niet op! Er is ook voor jou een mogelijkheid en methode, om jouw (complexe) traumaklachten stapje voor stapje dragelijker te maken! We gaan samen kijken naar wat jou dient op jouw levensweg!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 21 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799