Perspectief Herstelbemiddeling

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 26/03/2019 om 19:52 door Mark.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #215614
  Luka
  Moderator

  perspectiefherstelbemiddeling.nl

  Perspectief Herstelbemiddeling begeleidt contact tussen direct betrokkenen na een ingrijpende gebeurtenis, o.a. seksueel misbruik. We noemen dit herstelbemiddeling. Door het contact kunnen de betrokkenen zelf een stap zetten in hun herstel.

  Het is voor iedereen verschillend hoe herstelbemiddeling kan helpen. Meestal helpt de bemiddeling om de gebeurtenis meer een plek te geven. Deelnemers kunnen vragen stellen en antwoorden geven. Zo krijgen beiden meer inzicht in hoe het zover kon komen en wat de gevolgen van de gebeurtenis zijn. Deelnemers voelen zich na het contact vaak opgelucht, of zijn minder angstig en minder boos. Het helpt hen een volgende stap te zetten en kan herhaling voorkomen. Zo biedt herstelbemiddeling weer perspectief.

  #215670
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  In het ledendeel van het forum staat een verslag van één van onze mannelijke leden die via Perspectief Herstelbemiddeling een dader – slachtoffer gesprek heeft gehad. Meld je aan of log in om het te lezen.

  Verslag slachtoffer-dadergesprek (alleen voor ingelogde leden)

  #215772
  Stefan
  Lid LSG

  Ik ben zelf erg blij dat ik de stap heb gezet om een gesprek aan te gaan met de dader (ik heb mijn blog gepost, zie hierboven in het bericht van Luka). Het heeft me veel antwoorden gegeven (misschien niet direct, maar dan wel indirect) en ik was blij dat ik destijds ook de eerste keer echt ‘nee’ durfde te zeggen tegen degene die mij jarenlang had misbruikt.
  Je moet dit trouwens alleen doen als je het écht zelf wilt, je wordt door niemand gedwongen en je kunt altijd stoppen als je je bedenkt (dit geldt trouwens ook voor de dader!)! Het is en blijft confronterend, om zowel de dader te zien als om je vragen te stellen/de dader’s antwoord te krijgen.

  #216685
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  Folder ‘Verder na seksueel misbruik. Hoe herstelbemiddeling kan helpen’

  De afgelopen periode nam bij Perspectief de vraag naar bemiddeling na seksueel misbruik toe. Om mensen beter te informeren over bemiddeling na seksueel misbruik, hebben wij een speciale voorlichtingsfolder over dit onderwerp ontwikkeld.

  De folder kan je hier downloaden.

  #237089
  Mark
  Moderator
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 13 ▪︎ leden online: 5
Luka, ikkkke, Lyn, Michael, Lotte15
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.216, reacties: 12.365, actieve leden: 1.012