Partners in beeld – Ivonne Meeuwsen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/11/2017 om 20:25 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214083
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Partners in beeld
   Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie

   Auteur: Ivonne Meeuwsen

   Juist in een intieme relatie, waar veiligheid en geborgenheid vanzelfsprekend zouden moeten zijn, komt de angst van de overlever van seksueel misbruik naar boven. Een verwarrende gewaarwording voor de partner die terecht komt in een doolhof van moeilijk te duiden gedragingen. Triggers, herbelevingen, dissociatie en stemmingswisselingen trekken hun wissel op de relatie. Onzekerheid, eenzaamheid en wanhoop is wat veel partners ervaren.
   ‘Wat is er aan de hand? Waarom reageert m’n lief zo?’ Je raakt uit balans, weet niet meer hoe je het beste kunt reageren.
   Dit boek beoogt helderheid en inzicht te bieden in de problemen waar jij als partner tegenaan loopt. Het is geschreven met de partner in gedachten, maar is zeker ook voor hulpverleners een must, want nog steeds wordt de partner vaak niet bij de hulpverlening betrokken. Of, als de partner betrokken wordt, uitsluitend in dienst van het proces van zijn of haar lief. Dat de partner een eigen hulpvraag heeft, komt nauwelijks aan de orde. Dit boek biedt, zowel de hulpverlener als de partner, hierin een houvast.

   Ivonne Meeuwsen op Facebook

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 52 ▪︎ leden online: 3
  Ollybolly, Vinnie, Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.731, reacties: 20.939, leden: 2.732