OverKop-huizen (België)

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 27/01/2022 om 23:08 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #227053
  Mark
  Moderator

   overkop.be

   In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

   Hier op de site kan je chatten met Awel en je laten inspireren door filmpjes en verhalen. Als je zelf fijne filmpjes of teksten wil delen, dat kan ook! Wat jou helpt of raakt, helpt of raakt een ander misschien ook.

   De naam ‘OverKop’ werd door jongeren zelf bedacht en heeft een dubbele betekenis. Overkop gaan kan fun zijn, maar kan ook betrekking hebben op ‘problemen in je kop’. Op deze cruciale momenten staan de Overkop-huizen en het online OverKopplatform voor hen klaar. Want het is ‘OK’ om je af en toe minder goed te voelen en ‘OK’ om erover te praten.

   OverKop huizen vind je in:

   • Oostende
   • Gent
   • Mechelen
   • Tienen
   • Genk
   #270001
   Luka
   Moderator

    Van 5 naar 30: nieuwe OverKop-huizen komen eraan!
    03/05/2021

    Dit jaar nog komen er 25 nieuwe OverKop-huizen bij in Vlaanderen en Brussel. Onder meer in Antwerpen, Brussel, Hasselt, Aalst en Kortrijk kan je binnenkort binnenwandelen in een OverKop-huis.

    Eind vorig jaar maakte Minister van Welzijn Wouter Beke al bekend dat er heel wat OverKop-huizen zouden bijkomen. Na een oproep is de beslissing nu gevallen. In totaal komen er maar liefst 25 nieuwe OverKop-huizen, naast de bestaande locaties in Oostende, Gent, Mechelen, Tienen en Genk. Die zouden nog dit jaar worden opgestart, in 2022 en 2023 komen er op drie andere plekken nog OverKop-huizen bij.

    Ben je benieuwd of er een OverKop-huis komt in jouw buurt? Check dan hieronder alle locaties!
    Aalst, Antwerpen, Antwerpen, Beringen, Genk, Gent, Halle, Hasselt, Herentals, Ieper, Kalmthout, Kortrijk, Lier, Lommel, Mechelen, Menen, Molenbeek, Mortsel, Oostende, Peer, Pelt, Poperinge, Schaarbeek, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Tienen, Vilvoorde, Wetteren, Willebroek, Zandhoven

    Locaties ‘to be’: in Boom, Ronse en Sint-Pieters-Leeuw starten in de loop van 2022 of 2023 nog drie OverKop-huizen op.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 15 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736