Over leven na seksueel misbruik – Gwen Purdie

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Over leven na seksueel misbruik – Gwen Purdie

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/11/2017 om 20:20 door LSG.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #214081
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   Over leven na seksueel misbruik

   Leven na seksueel misbruik vanuit christelijk oogpunt

   Auteur: Gwen Purdie

    

    

   Seksueel misbruik is tegenwoordig volop in het nieuws. De officiële getallen zijn onrustbarend, de werkelijke cijfers zijn nog schokkender. Het leven van duizenden kinderen, vrouwen én mannen is er ernstig door beschadigd.

   Over leven na seksueel misbruik behandelt de complexe en pijnlijke thema’s rond seksueel misbruik open en eerlijk vanuit christelijk oogpunt. Naast achtergrondinformatie, feiten en getallen komen aan de orde:

   • overlevingsstrategieën
   • een overzicht van de vele terreinen waarop pijn en beschadiging doorwerkt en hoe herstel op al deze terreinen mogelijk is
   • herstel van waardigheid, eer en zelfbeeld
   • herstel van beschadigde relaties met mensen en met God

   Dit boek biedt echte en positieve richtlijnen, alsook veel praktische adviezen en werkelijke hulp. Naast erkenning van de diepe beschadiging wordt aangetoond dat hulp zoeken zin heeft. Casussen uit de praktijk laten zien welke weg mensen afleggen naar herstel.

   Het boek is geschreven door een ervaren counselor. Het zal mensen die zijn misbruikt en hun counselors helpen. Het geeft alle mensen die om hen heen staan (en ook misbruikers) moed om de toekomst onder ogen te zien en visie te krijgen op de hoop en genezing die mogelijk is in Jezus Christus.

   Veel van de principes in dit boek zijn behalve bij seksueel misbruik ook bruikbaar voor mensen die lijden aan de emotionele pijn na andere beschadigingen.

   Heb jij dit boek gelezen? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond!

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 3
  Lotteeh, Leentje, Chris
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.766, reacties: 21.156, leden: 2.812