Oud-wielrenster verbrak stilte over misbruik: 'Maar verwachte steun bleef uit'

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Oud-wielrenster verbrak stilte over misbruik: 'Maar verwachte steun bleef uit'

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 10/02/2019 om 15:53 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #215149
  Mark
  Moderator

    FOTO RICARDO SMIT

   De commissie De Vries, die seksueel misbruik in de sport onderzoekt, komt morgen met haar conclusies en aanbevelingen. Petra de Bruin, de oud-wielrenster die vorig jaar openhartig sprak over hoe ze tijdens haar sportcarrière jarenlang seksueel is misbruikt, spreekt in dit artikel op nos.nl haar teleurstelling uit over de reacties vanuit de sportwereld en merkt op dat zij hoopt dat er in het rapport wat morgen uitkomt, naast aanbevelingen om misbruik te voorkomen, ook concrete plannen staan om slachtoffers bij te staan.

   Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten want het valt me op dat bij elk misbruikschandaal dat aan het licht komt, slachtoffers vrijwel alleen gehoord worden met als doe daders te kunnen straffen. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het absoluut goed dat daders de straf krijgen die ze verdienen, maar het lijkt wel alsof iedereen denkt dat het daarmee afgehandeld is. Terwijl, zoals ik het zie, het feitelijk om de slachtoffers zou moeten draaien en die zijn echt niet ineens alles vergeten omdat hun dader gestraft wordt — als dat al gebeurt — en ze een schadevergoeding toegewezen krijgen. Sterker nog, alles tot in detail moeten vertellen en moeilijke vragen moeten beantwoorden, rijt oude wonden open en brengt trauma’s aan de oppervlakte.

   Wat gaat er gedaan worden om slachtoffers adequate hulp bij het verwerken van hun trauma te bieden? Ik ben, net als Petra de Bruin, benieuwd of de commissie De Vries morgen ook met aanbevelingen op dit gebied gaat komen.

   #234314
   Mark
   Moderator
   Topic starter

    NOC*NSF steunt misbruikslachtoffer Petra de Bruin

    Reportage en gesprek: Petra de Bruin krijgt steun NOC*NSF

     

    Sportkoepel NOC*NSF gaat oud-profwielrenster Petra de Bruin financieel helpen na het jarenlange misbruik tijdens haar wielercarrière. Dat schrijft NRC. Het lijkt de eerste tegemoetkoming van de sportwereld naar misbruikslachtoffers.

    Twee jaar geleden vertelde De Bruin aan Nieuwsuur dat ze tijdens haar carrière jarenlang seksueel is misbruikt. Dat begon toen ze nog minderjarig was. Na tientallen jaren innerlijke strijd kwam ze met haar verhaal naar buiten.

    Maar de verwachte steun uit de sportwereld bleef uit, terwijl ze had gehoopt op begrip en erkenning voor wat haar is overkomen.

    Lees verder op nos.nl >>

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 20 ▪︎ leden online: 4
   Lotteeh, Moderator, Peer, Fabienne001
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799