Ophef over interview met pedo activist in ‘Danny op Straat’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Ophef over interview met pedo activist in ‘Danny op Straat’

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 3 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 21/02/2020 om 21:02 door Malinche.
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #248965
  Luka
  Moderator

  De nieuwste aflevering van het NPO-programma Danny op straat zorgt voor flinke ophef. In de aflevering komt pedoactivist Nelson aan het woord. Nelson wil een politieke partij oprichten om zo seks met kinderen legaal te maken.

  Programmamaker Danny Ghosen en de NTR deelden in aanloop naar de nieuwste aflevering van Danny op Straat al enkele fragmenten van de reportage over pedoactivisme. Daarin komt Nelson aan het woord; een pedofiel die zich aangetrokken voelt tot jongens van 4 tot 14 jaar. Hij heeft een politieke partij opgericht met als doel om seks met kinderen legaal te maken.

  In een bijzonder schokkende passage legt pedoactivist Nelson uit dat hij vindt dat een peuter best kan beslissen of het seks wil of niet. ,,Een kind van 2 of 3 jaar is toch ook ontwikkeld genoeg om te beslissen of het een ijsje wil of naar de speeltuin wil gaan’’, stelt hij ,,Ik denk dat die dingen heel goed te vergelijken zijn.’’

  De man lijkt niet te snappen waarom pedofielen als gevaarlijke mensen beschouwd worden. Ook niet als Ghosen wijst op de trauma’s die ze kunnen veroorzaken bij kinderen. ,,In het geval van misbruik snap ik het’’, klinkt het. ,,Maar dat heeft niets met mij te maken.’’ Nelson maakt zich weinig zorgen over pedofielen, maar des te meer over het gedrag van ouders. ,,Ik maak me vooral zorgen om de ouders die alleen nog maar kunnen reageren met agressie’’, klinkt het.

  Op de fragmenten die voorafgaand aan de aflevering werden gedeeld werd al met afschuw en ongeloof gereageerd op sociale media. Er worden ook bedreigingen geuit aan het adres van de man. Velen vinden het niet kunnen dat hij een podium krijgt en zeker niet bij de publieke omroep. ,,Ik snap werkelijk waar niet waarom je deze man een podium hebt gegeven. Je maakt zulke leuke programma’s en dan nu dit? Schande. Hij verdient het om levenslang opgesloten te worden’’, klinkt het onder meer.

  Tijdens de aflevering, die om 21.05 uur werd uitgezonden op NPO 2, werd #Dannyopstraat al snel trending. Mensen reageren vol ongeloof op de schokkende uitspraken. ,,Hoe kan iemand zo’n denkwijze hebben’’, schrijft iemand. Veel mensen reageren ook boos op zowel de uitspraken van de pedoactivist, als op de keuze van de NTR om de man een podium te bieden. ,,#dannyopstraat wat heb ik net in hemelsnaam gezien? Dergelijke mensen dit podium geven….opsluiten, bij voorbaat verbieden….en als vader van 3 kook ik van binnen.’’

  Kritisch
  De NTR staat achter haar keuze om het verhaal van pedoactivist Nelson via het programma van Danny Ghosen te vertellen. ,,Danny gaat in zijn programma op zoek naar subculturen die bijna niet aan het licht komen. Hij laat met het programma zien dat ze bestaan en duikt in onderwerpen die spelen in ons land. Daarbij is Danny heel kritisch, zoals je in de aflevering vanavond ook kan zien.’’

  Op Twitter heeft de vrijwilligersorganisatie pedofilie.nl afstand genomen van de uitspraken die pedoactivist Nelson doet. De organisatie opent een chat tijdens de uitzending van Danny op straat om het gesprek met mensen met pedofiele gevoelens aan te gaan. ,,Ons gesprek gaat over verantwoord omgaan met pedofiele gevoelens. Weinig tv-waardig, maar wel belangrijker.’’

  Bron: AD.NL >>

  #248966
  Luka
  Moderator
  Topic starter
  #248968
  Susan
  Lid LSG

  Nou echt,  ik ben er stil van.  Wat een gevaarlijk en vies mannetje. Er was al politiebescherming bij hem thuis.  Adres stond op internet,  hele hoop bedreigingen. Maar wat had hij anders verwacht?

  Ik mag toch hopen dat het nooit legaal gaat worden om seks te hebben met kinderen als ze instemmen.

  #248976
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  Commotie over pedo-uitspraken: vader misbruikt kind Glanerbrug begint petitie tegen politieke partij

  De vader van een misbruikt kind in een spraakmakende ontuchtaffaire in Glanerbrug begint een petitie in een ultieme poging te voorkomen dat een politieke partij voor pedofielen kans ziet om door te dringen tot het Haagse pluche.

  Aanleiding vormen de omstreden uitspraken van een van de beoogde leiders van de heropgerichte PNVD, de Partij voor Naastenliefde Vrijheid en Diversiteit, in de volksmond de ‘pedopartij’ genoemd. Die stelde dat twee- of driejarigen prima in staat zijn om te bepalen of ze seks willen. “Net als het eten van een ijsje.”

  “We moeten er alles aan doen om deze mensen te stoppen”, zegt Marcel Jeninga, voorzitter van de Stichting Strijd Tegen Misbruik over de petitie, die hij binnenkort online gaat opzetten.

  Gewraakte uitspraken
  De voorman van de politieke partij PNVD deed zijn gewraakte uitspraken donderdagavond in het NPO 2-programma Danny op Straat, waarin programmamaker Danny Ghosen de pedo-activist op kritische wijze aan de tand voelde. De man, die zich seksueel aangetrokken voelt tot jonge jongetjes “vanaf een jaar of vier”, zegt het normaal te vinden om seks met minderjarigen te hebben.

  IJsje eten
  Als de programmamaker hem ermee confronteert dat een klein kind niet in staat zou zijn om zelfstandige beslissingen te nemen, reageert hij met een tegenvraag. “Maar is een kind van twee of drie jaar dan wel ontwikkeld genoeg om te beslissen van: heb je zin in een ijsje of heb je zin om naar de speeltuin te gaan? Ik denk dat die twee dingen heel goed met elkaar te vergelijken zijn.”

  Na de uitzending barstte er op de sociale media een storm van kritiek los. De bewuste pedo-activist is een van de beoogde leiders van de PNVD. Deze ‘pedopartij’ deed in 2006 al eens een vergeefse poging een Kamerzetel te bemachtigen, maar toen dat mislukte werd die in 2010 weer ontbonden. Intussen bestaan er echter vergevorderde plannen de partij nieuw leven in te blazen.

  Hengelose pedo-activist
  Ook de Hengeloër Marthijn Uittenbogaard, oud voorzitter van de intussen verboden verklaarde pedoclub Martijn, zou deel uitmaken van deze politieke partij. Onlangs meldde RTV Oost al dat hij hier echter van afziet uit angst na enkele recente politieacties.

  Begin dit jaar deed de politie namelijk een inval in zijn woning. Daarbij werd Marthijns partner aangehouden omdat hij volgens justitie wordt verdacht van “voorbereidingshandelingen van seksueel misbruik van kinderen”. Uittenbogaard meent dat er momenteel in Nederland een hetze tegen pedo’s wordt gehouden. Hij overweegt daarom te emigreren.

  Tegelijk met de politieactie in Hengelo werden er overigens ook op enkele andere plekken in het land invallen gedaan. Onder meer bij de man die donderdagavond op televisie uitgebreid vertelde over de nieuwe plannen van de politieke partij om pedofilie uit de taboesfeer te halen.

  Spraakmakende zedenzaak
  In de uitzending was ook Marcel Jeninga aan het woord. Hij richtte destijds de Stichting Strijd Tegen Misbruik op nadat zijn dochtertje jarenlang was misbruikt door buurman Geert B. Het gezin Jeninga woonde destijds in Glanerbrug.

  De buurman werd uiteindelijk veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Niet alleen voor het seksueel misbruik van de peuter, maar ook voor de lustmoord op de achtjarige Semiha Metin uit Deventer.

  Later bleek dat deze buurman niet alleen lid was van de Vereniging Martijn, maar dat hij via deze pedoclub ook tips had gekregen hoe hij zowel digitale als fysieke (DNA-)sporen kon uitwissen.

  ‘Kinderen beschermen’
  De Stichting Strijd Tegen Misbruik deed daarop aangifte tegen pedoclub Martijn, die na een vier jaar durende juridische strijd uiteindelijk in 2014 door de Hoge Raad verboden werd verklaard.

  Voorzitter Marcel Jeninga start nu een petitie om de politiek te mobiliseren. Jeninga wil zo voorkomen dat de politieke partij PNVD straks voet aan de grond kan krijgen. “Ik heb de uitspraken van deze pedo al onder de aandacht gebracht bij meerdere Kamerleden. We moeten er alles aan doen om deze mensen te stoppen. Onze kinderen moeten worden beschermd.”

  Bron: RTV Oost >>

  #249156
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  Waarom schonk de NPO aandacht aan die pedofielenpartij?

  Het is trending op Twitter: #Dannyopstraat. Televisiemaker Danny Ghosen mocht in ‘Op1’ donderdag over zijn programma ‘Danny­­ op straat’ (NTR) vertellen. “We moeten er weer naartoe dat seks niet iets heel vreemds is”, zei pedofiel Nelson (zonder achternaam) daarin tegen hem. Ghosen: “Ook met kinderen?” “Ja, ook.”

  Woedende mensen trokken naar Nelsons adres dat weldra op internet circuleerde. De politie moest hem in bescherming nemen. Een uurtje eerder zei Nelson nog rustig in de uitzending: “Een kind van twee of drie kan zeggen dat het zin heeft in een ijsje of naar de speeltuin wil. Dit is hetzelfde”. Kinderen moeten zelf kunnen zeggen of ze seks willen, vindt hij. “Het is tijd dat ze niet meer gezien worden als tweederangs burgers.”

  Kinderseks als kwestie van vrijheid van meningsuiting? Verwerpelijk. Kinderen zijn in brein en lichaam nog niet vol­groeid, en genieten daarom bescherming. Maar Nelson wil hen ‘bevrijden’ en seks met hen legaliseren ‘om de wereld een stukje beter te maken.’

  Partij voor naastenliefde
  Massaal zaten we met onze oren te klapperen. Op 21 januari 2020 nog deed de politie bij hem een inval in het onderzoek naar vernieuwde activiteiten van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Hij voelt zich seksueel aangetrokken tot jongetjes van vier tot veertien, bekent hij openlijk, al zegt hij zich aan de wet te houden. Nu wil hij een politieke partij oprichten om die wet te veranderen: de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD). Ondertitel: ‘Doelstellingen die onvermijdelijk leiden tot strafbare feiten.’

  Waarom zendt de NTR dit uit?, vroeg ik me met velen op sociale media af. Draagt het niet bij aan normalisering van misbruik? Al gauw raakte ik overtuigd van Karin Bloemens argument bij ‘Op1’. De zelf als kind misbruikte Bloemen vond het juist goed. “Als je het zichtbaar maakt, weet je dat het bestaat, waar je het over hebt, en over wie je het hebt. Wat je niet ziet, kun je ook niet bestrijden.” Een kind van twee of drie jaar heeft nog geen enkel concept van seksualiteit, zegt ze, alleen van intimiteit van de ouders.

  Danny interviewde ook Priscilla en Marcel Jeninga van de Stichting Strijd tegen misbruik die jarenlang procedeerden tegen Stichting Martijn. Hun buurman Geert B. had hun dochtertje van nul tot drie jaar oud misbruikt, en daarbij tips gekregen van die stichting hoe hij een kind kon benaderen en sporen kon wissen. In 2014 werd Stichting Martijn door de Hoge Raad verboden omdat de leden seks tussen volwassenen en kinderen normaal vonden, propageerden en verheerlijkten.

  Sensatiebelust
  Wat Danny Ghosen helemaal niet noemt, is dat die PNVD al eerder bestond. In 2010 werd de partij opgeheven, maar een rechtbankverslag van eind 2007 citeert een aantal opmerkelijke programmapunten: roken, gokken en het drinken van alcohol worden legaal vanaf twaalf jaar. Jongeren mogen vanaf twaalf jaar seksuele contacten aangaan. Ze mogen zich vanaf zestien jaar prostitueren, en iedereen mag buiten naakt rondlopen. En: privé-bezit van kinderpornografie wordt toegestaan. Ik denk niet dat een partij met zo’n programma veel kans maakt. Danny Ghosen lijkt misschien sensatiebelust en laat in de research wat liggen, maar we kunnen hem bedanken dat hij deze wereld weer eens heeft belicht.

  Bron: Trouw >>

  #249163
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  In opspraak geraakte pedofiel Nelson M. opgepakt wegens kinderporno

  Pedofiel Nelson M. uit Lelystad is dinsdagochtend gearresteerd omdat agenten kinderporno bij hem thuis hebben gevonden, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdagavond aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.

  De huiszoeking is gedaan in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van verboden pedofielenvereniging Martijn. Eerder werden al twee verdachten aangehouden, een 75-jarige man uit Haarlem en een 32-jarige man uit Hengelo.

  Pedofielenvereniging Martijn werd in 2014 verboden omdat de organisatie seksueel contact tussen kinderen en volwassenen bagatelliseerde, wat volgens de hoge Raad in strijd is met de openbare orde.

  M. onder vuur na uitspraken in televisieprogramma
  M. raakte begin vorige week in opspraak toen hij in het televisieprogramma Danny op Straat zei dat hij seks met een drie- of vierjarig kind heel normaal vindt, mits het kind instemt. Ook wilde hij een politieke partij oprichten om seks met kinderen legaal te maken.

  De uitzending zorgde voor vele woedende reacties en men dreigde om M. op te zoeken in Lelystad. De politie bevestigt dat er een “opstootje is geweest uit onvrede over een bewoner”, maar kan niet bevestigen of de woede op M. gericht was.

  Het OM legt uit dat de uitzending “niets te maken heeft” met de huidige arrestatie. “Op basis van het gevonden materiaal is M. aangehouden”, aldus woordvoerder Wim de Bruin. Nelson M. wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

  Bron: NU.NL >>

  #249194
  Malinche
  Lid LSG

  Ik ben het met Karin Bloemen eens. Seksueel misbruik komt verschrikkelijk veel voor en blijft meestal verborgen. Daders blijven ongestraft en overlevenden staan alleen. We hebben veel te winnen als dit zichtbaar wordt en mensen gaan zien hoeveel mensen kinderen willen misbruiken. Misschien wordt het dan vaker voorkomen en eerder opgemerkt en gestopt

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 15 ▪︎ leden online: 3
themarinus, Michael, Luka
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.009, reacties: 11.253, actieve leden: 818