Ook veel mannen zijn slachtoffer van seksueel geweld. Maar ze zwijgen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Ook veel mannen zijn slachtoffer van seksueel geweld. Maar ze zwijgen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 20/11/2021 om 14:58 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #267077
  Mark
  Moderator


   Foto: http://www.wijzienjewel.be

   Er wordt haast niet over gesproken: mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. Maar in een recent onderzoek gaf bijna de helft van de mannen aan een vorm van seksueel geweld te hebben meegemaakt. Vandaag, op internationele mannendag, wordt de website wijzienjewel.be gelanceerd. Om mannen te helpen hun ervaringen te begrijpen, en hulp te zoeken.

   Criminoloog en seksuoloog Alexander Witpas is een van de initiatiefnemers achter de website. Samen met collega psychiater-therapeut Maarten Ghysels publiceert hij geanonimiseerde getuigenissen van jongens en mannen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. We laten enkele verhalen horen, die voor sommige luisteraars schokkend kunnen zijn.

   Voor de eerste keer hebben we ook echt cijfers over mannelijke slachtoffers in België. Professor Ines Keygnaert voerde de voorbije vier jaar een representatief onderzoek naar hoe vaak mensen die in België verblijven aan seksueel geweld worden blootgesteld. Niet alleen bleken mannen meer slachtoffer te worden dan verwacht, ze komen er ook minder mee naar buiten. Welke obstakels ervaren mannen om te praten over seksueel geweld? En wat kunnen we eraan doen?

   Beluister de podcast

   Bron: standaard.be

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 16 ▪︎ leden online: 1
  Leentje
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865