Ook mannen krijgen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘Meiden denken dat ik het tof vind als ze aan me zitten’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Ook mannen krijgen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘Meiden denken dat ik het tof vind als ze aan me zitten’

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 25/02/2022 om 23:19 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #270570
  Luka
  Moderator

   Meldingen van grensoverschrijdend gedrag worden nu uitgebreid besproken in de media. De meerderheid van de mensen die te maken krijgt met seksueel ongewenst gedrag zijn vrouwen. Maar dat betekent niet dat er geen mannen zijn die te maken krijgen met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

   Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij mannen
   Volgens sociaal.net, een opiniewebsite voor sociale professionals, blijken ook vrouwen schuldig te zijn aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er wordt niet heel vaak stilgestaan bij het feit dat ook vrouwen mannen ongewenst benaderen. Het wordt snel als ‘normaal’ gezien dat grensoverschrijdend gedrag vertoond wordt door mannen bij vrouwen, dit is echter niet altijd het geval, volgens sociaal.net. Vaak wordt vastgehouden aan het beeld dat vrouwen lief en zorgzaam zijn en dat mannen worden gezien als agressief en stoer. Dit is echter niet altijd het geval. Vrouwen kunnen namelijk ook mondig en sterk zijn en mannen kunnen ook wel eens nerveus of bang schrijft sociaal.net.

   De opinie website zegt dat het nare gevolgen kan hebben dat er wordt gedacht dat vrouwen altijd slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo kan het ervoor zorgen dat het wordt genormaliseerd. Dit kan betekenen dat reacties als ‘er is niets aan te doen’ als normaal worden gezien. Daarnaast kunnen we ons vaak het idee van vrouwelijke plegers bij grensoverschrijdend gedrag niet inbeelden. Het gevolg hiervan kan zijn dat we mannen die zich in situaties als deze bevinden niet serieus worden genomen, waardoor zij te maken kunnen krijgen met traumatische herinneringen, aldus sociaal.net.

   Défano Holwijn over zijn ervaring seksueel grensoverschrijdend gedrag
   Er zijn verschillende verhalen opgedoken over slachtoffers die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo kreeg ook Défano Holwijn hiermee te maken. Hij vertelt over zijn ervaring aan LINDA meiden: “Het is mij meermaals overkomen dat ik geen seks wilde met een meisje. Waarop de ander dan lacherig en pusherig reageerde. Ze zei dan: ‘Kom op, je bent toch een man, hoezo wil je niet?’”

   Ook geeft Défano aan dat hij heeft meegemaakt dat meiden in clubs ‘aan hem voelen.’ Hij zegt daar het volgende over: “Die denken dat ik dat tof en geil vind.” Hij geeft aan dat daar niets van waar is en dat mannen het net zo goed als vrouwen niet oké vinden als ze ongevraagd betast worden.

   Hopen dat hij nooit over iemands grenzen heen is gegaan, dat is wat Défano doet. Hij denkt dat hij dit nooit heeft gedaan, maar zeker weten doet hij niet. “Omdat ik niet altijd letterlijk consent vraag. Vaak kijk ik naar lichaamstaal en bij twijfel gebeurt er sowieso niets”, vertelt hij. Regelmatig vragen stellen aan de ander is volgens hem dan ook simpel: “Je kan gewoon zeggen: ‘Vind je dit fijn?’ Het hoeft ook geen enorm lang verhaal te zijn en zeker niet sexy. Als het maar duidelijk is.”

   Bron: Flair >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 24 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799