Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag – Suzanne de Klerk, Arnold van Emmerik

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag – Suzanne de Klerk, Arnold van Emmerik

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/08/2018 om 14:48 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #226829
  Luka
  Moderator

  Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag

  Auteur: Suzanne de Klerk, Arnold van Emmerik
  Co-auteur: Anne van Giezen
  Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

  Samenvatting
  Zelfbeschadiging is een thema waarop lang een taboe heeft gerust. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor: er wordt beter naar cliënten geluisterd en er wordt onderzoek gedaan naar behandelmethodes en richtlijnen. Het doel van dit boek is het thema nadrukkelijk aandacht te geven in plaats van het te negeren of te bagatelliseren. Het zelfbeschadigende en suïcidale gedrag wordt als uitgangspunt genomen, niet de onderliggende problematiek.

  De auteurs laten onder andere zien in welke vormen het zelfbeschadigend en suïcidaal gedrag voorkomt, welke oorzaken of functies het heeft, welke problemen samenhangen met het gedrag, wat het betekent voor anderen en welke vormen van therapie er zijn. Ook besteden ze aandacht aan wat cliënten zelf kunnen doen en hoe ze met lotgenoten in contact kunnen komen.

  Recensie
  Deel uit de reeks ‘Van A tot ggZ’ over vormen van zelfbeschadiging en suicidaal gedrag. Met respect worden de diverse onderwerpen aan de orde gesteld en voorzien van aansprekende cases. Verder tips, adviezen en informatie voor de behandeling en de mogelijkheden van zelfmanagement. Het boek is menselijk geschreven en stigma doorbrekend. Door de compassie is het een aanwinst voor iedereen die met dese problemen zelf of in zijn omgeving te maken heeft of krijgt. Met adressen en literatuurlijst.

  L. van ‘t Veen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 11 ▪︎ leden online: 2
Vlindertje86, Peerke
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.992, berichten: 15.932, leden: 1.837