Omgaan met traumagerelateerde dissociatie – Suzette Boon, Kathy Steele, Onno van der Hart

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Omgaan met traumagerelateerde dissociatie – Suzette Boon, Kathy Steele, Onno van der Hart

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/08/2018 om 16:43 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #226849
  Luka
  Moderator

  Omgaan met traumagerelateerde dissociatie
  vaardigheidstraining voor patienten en hun therapeuten

  Auteur: Suzette Boon Kathy Steele
  Co-auteur: Onno van der Hart
  Uitgever: Pearson Benelux B.V.

  Samenvatting
  Omgaan met traumagerelateerde dissociatie is geschreven voor zowel mensen die worstelen met een complexe dissociatieve stoornis als voor hun therapeuten.
  Dit boek reikt praktische oplossingen aan voor mensen met een dissociatieve stoornis en de problemen die zich tijdens de eerste fase van hun behandeling voordoen. Het boek legt uit wat er onder dissociatieve en andere traumagerelateerde symptomen wordt verstaan en het helpt mensen om de dissociatieve delen van hun persoonlijkheid te begrijpen en om op een constructieve manier met deze delen samen te werken.
  Het boek introduceert essentiële begrippen en onderwerpen die van belang zijn voor herstel. Daarnaast biedt het praktische vaardigheden die helpen om beter met de opgaven van het dagelijkse leven om te gaan.
  Cliënten wordt aangeraden om dit boek alleen te gebruiken als zij in individuele therapie zijn of aan een gestructureerde vaardigheidstraining deelnemen die wordt geleid door therapeuten die in deze materie geschoold zijn. Op deze manier hebben zij het meeste profijt van dit boek en krijgen zij de juiste ondersteuning.

  Doelgroep
  cliënten met dissociatieve stoornissen en hun therapeuten

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 10 ▪︎ leden online: 1
Nature1
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.992, berichten: 15.932, leden: 1.837