Omgaan met borderline – Erwin van Meekeren, Hans de Jong

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Omgaan met borderline – Erwin van Meekeren, Hans de Jong

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 22/08/2018 om 21:12 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #226782
  Luka
  Moderator

   Omgaan met borderline
   Een praktische gids voor naastbetrokkenen

   Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
   Auteur: Erwin van Meekeren, Hans de Jong

   Samenvatting
   Borderline is een persoonlijkheidsstoornis die zich kenmerkt door sterke stemmingswisselingen en heftige, emotionele en impulsieve reacties.
   Het is vaak lastig om te gaan met iemand die borderline heeft. Niet alleen de partner en gezinsleden, maar ook vrienden en collega’s zijn genoodzaakt te reageren op de vaak complexe problematiek. Dit boek gaat in op de symptomen en wat voor behandelingen er mogelijk zijn, maar ook ligt de nadruk op hoe een betrokkene met deze problematiek om kan gaan. De lezer wordt in korte en helder geschreven hoofdstukken meegenomen van de theorie naar de praktijk. Daarnaast zijn er een lijst met nuttige adressen en uitleg over de belangenverenigingen opgenomen.

   Recensie
   In Nederland hebben waarschijnlijk ruim 150.000 mensen een persoonlijkheidsstoornis die valt onder het begrip ‘borderline’. Het leven van de patienten wordt beheersd door een combinatie van moeilijk controleerbare emoties, impulsief gedrag en snelle stemmingswisselingen met daardoor voortdurend conflicten met hun omgeving. De familie en vrienden zijn vaak ten einde raad. Om aan hen een handvat te bieden is dit boekje geschreven. De auteur (1955; psychiater) is al jaren actief op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en is lid van diverse organisaties op het borderline-gebied. Hij schreef al een aantal boeken zowel voor de professionals als zelfhulpboeken. Dit boek is gericht op de omgeving. Hij geeft aan dat primair kennis van deze aandoening en achtergronden nodig is om met de patient te kunnen omgaan. Beknopt maar duidelijk geeft hij informatie, tips en voorbeelden. Inclusief adressen, internetsites, literatuur, diagnostiek, therapie en dergelijke. Een praktisch boek voor de omgeving van patienten met een borderlinestoornis.

   M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 16 ▪︎ leden online: 2
  Zodiac, Yvette
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799