OM onderzoekt mogelijke voortzetting van verboden pedovereniging Martijn

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit OM onderzoekt mogelijke voortzetting van verboden pedovereniging Martijn

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 22/01/2020 om 21:18 door Luka.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #247074
  Luka
  Moderator

  Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn, bevestigt een woordvoerder maandag aan NU.nl na berichtgeving van RTL Nieuws. Tegen twee prominente oud-leden van de organisatie is aangifte gedaan.

  De mannen zetten zich volgens RTL Nieuws volop in voor de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen. Zo zou er een besloten e-maillijst bestaan waarin tips over kindermisbruik worden gedeeld.

  De lijst zou op de naam staan van een prominent oud-lid van Martijn. Deze vereniging werd in 2014 verboden en ontbonden. Dit gebeurde nadat de Hoge Raad oordeelde dat de activiteiten in strijd waren met de openbare orde, omdat de club onder meer de gevaren van seksueel contact met kinderen bagatelliseerde en verheerlijkte.

  Een undercoverjournalist van RTL Nieuws kreeg toegang tot de lijst door schriftelijk te bevestigen dat hij seks tussen volwassenen en kinderen wil legaliseren. Dat zou een voorwaarde zijn geweest voor alle 34 leden, die in de afgelopen maanden ruim tweehonderd e-mails hebben verstuurd.

  Volgens RTL Nieuws is de besloten e-maillijst vorige week veranderd in een prikbord waar een oud-lid de ingezonden berichten beheert en publiceert. Voormalig leden van Martijn zeggen tegen het nieuwsprogramma dat de lijst een “privé-initiatief” is van een ander oud-lid.

  Het OM onderzoekt onder meer de mailinglijst in het onderzoek naar de mogelijke voortzetting van verboden activiteiten van Martijn. De verwachting is dat binnen enkele maanden wordt besloten of de twee mannen worden vervolgd.

  Bron: NU.NL >>

  #247192
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  “Twee ex-leden van verboden Nederlandse pedoclub Martijn opnieuw actief”

  Het Nederlands Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar twee oud-leden van de verboden pedofielenvereniging Martijn nadat er aangiftes waren gedaan. Dat bevestigde een woordvoerder van het OM naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. De omroep ging maandenlang undercover binnen een besloten e-mailgroep van de oud-leden van Martijn.

  Uit het undercoveronderzoek blijkt volgens RTL Nieuws dat twee prominente oud-leden online weer volop actief zijn en strijden voor de legalisering van seks tussen volwassenen en kinderen. De omroep zegt te beschikken over een besloten e-maillijst waarin tips worden gedeeld om kinderen te misbruiken. “We kijken naar de website waar in de aangifte naar wordt verwezen, en ook naar de mailinglijst waar RTL Nieuws onderzoek naar heeft gedaan”, laat officier van justitie Annemarie Kwaspen weten.

  Vereniging Martijn werd begin 2014 verboden omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden.

  Een van de twee ex-leden van Martijn, Norbert de Jonge, ontkent dat er onderling aanwijzingen of instructies zijn gegeven over hoe te handelen om te komen tot het misbruiken van kinderen. “Hiervan was geenszins sprake”, stelt hij. Volgens hem wordt er door één deelnemer aan de e-maillijst verwezen naar een handboek en heeft hij daarop afkeurend gereageerd en is dat handboek verder niet besproken.

  Bron: HLN.BE >>

  #248211
  Luka
  Moderator
  Topic starter

  Twee aanhoudingen in onderzoek naar voortzetting pedovereniging Martijn

  De politie heeft dinsdagmiddag doorzoekingen gedaan in vier woningen in het strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Er zijn twee verdachten aangehouden, meldt het OM.

  In Haarlem is een 75-jarige man aangehouden op verdenking van het bezit van kinderporno. In Hengelo is een 32-jarige man opgepakt vanwege het voorbereiden van seksueel misbruik bij kinderen.

  Ook in Arnhem en Lelystad zijn huizen doorzocht voor bewijsmateriaal. Mobiele telefoons, computers en USB-sticks zijn in beslag genomen.

  De pedofielenvereniging Martijn werd in 2014 verboden omdat de organisatie seksueel contact tussen kinderen en volwassenen bagatelliseerde, wat volgens de Hoge Raad in strijd is met de openbare orde.

  In december kwam de vereniging weer in opspraak, omdat oud-leden de vereniging mogelijk hebben voortgezet. Tegen twee prominente oud-leden van de organisatie is aangifte gedaan.

  De twee mannen zetten zich volgens RTL Nieuws volop in voor de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen. Zo zou er een besloten e-maillijst bestaan waarin tips over kindermisbruik worden gedeeld.

  Bron: Nu.NL >>

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 18 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.360, reacties: 12.918, actieve leden: 1.148
Scroll Up