Netflix – Cracked Up: The Darrell Hammond Story

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s Netflix – Cracked Up: The Darrell Hammond Story

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 23/08/2020 om 19:31 door Luka.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #250414
  Luka
  Moderator

   Darrell Hammond van ‘Saturday Night Live’ praat over het extreme misbruik dat hij als kind heeft geleden, een trauma dat bijna zijn volwassen leven heeft verwoest.

   #250415
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    In Cracked Up we witness the impact adverse childhood experiences can have across a lifetime through the incredible story of actor, comedian, master impressionist and Saturday Night Live veteran, Darrell Hammond.

    Behind the scenes Darrell suffered from debilitating flashbacks, self injury, addiction and misdiagnosis, until the right doctor isolated the key to unlocking the memories his brain kept locked away for over 50 years.

    Cracked Up creates an inspiring balance between comedy and tragedy helping us understand the effects of childhood trauma in a new light, breaking down barriers of stigma and replacing shame with compassion and hope.

    https://www.crackedupmovie.com

    #252680
    Luka
    Moderator
    Topic starter

     Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Cracked Up, over de invloed van trauma op lichaam en geest.

     De ervaringen die je als kind oploopt zijn tekenend voor je leven als volwassene. Extra tekenend zijn daarom trauma’s in je kindertijd. Daar schreven we eerder al een trauma over, en voor wie geboeid is door het onderwerp vormt Cracked Up op Netflix daarop een mooie aanvulling.

     Cracked Up op Netflix
     Cracked Up vertelt het verhaal van acteur en comedian Darrell Hammond. In zijn kindertijd kreeg Hammond te maken met herhaaldelijk misbruik en agressie, veroorzaakt door zijn moeder.

     Lange tijd kreeg hij daar geen psychologische hulp voor, tot Hammond zichzelf op zijn 19de begon te snijden. Daarna ging het alleen maar bergafwaarts. Later volgden ettelijke psychologische diagnoses, van schizofrenie tot manische depressie tot meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

     Trauma en het brein
     Door de medicatie die hij toegediend kreeg, werd zijn leed draaglijker. En hoewel dat op zich een positief gegeven was – mede hierdoor maakte Hammond immers carrière in de showbizzwereld – werd hierdoor ook een pijnlijke waarheid overschaduwd: zijn traumatische verleden.

     Pas jaren later kwam de juiste dokter er echter achter dat zijn jeugdtrauma’s de oorzaak zijn van Darrell Hammonds psychisch lijden. Wanneer dat inzicht aan het licht komt, volgt een interessant hersenonderzoek dat de impact van trauma op het brein laat zien. Ons brein beschikt namelijk over tal van mechanismes om traumatische ervaringen ‘veilig’ weg te stoppen. Al is de kans groot dat de waarheid op een gegeven moment naar buiten zal moeten komen…

     Cracked Up is een rauw, pijnlijk verhaal. Desalniettemin is het ook een verhaal van hoop en inspiratie, en bovenal een must-see voor iedereen die zijn psychologische kennis wil vergroten.

     Bron: Bedrock >>

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 77 ▪︎ leden online: 3
    Maureen89, Stef, Lyn
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.699, reacties: 20.579, leden: 2.658