Moord op Julie van Espen

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 15/05/2019 om 18:47 door Luka.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Reacties
 • #239169
  Luka
  Moderator

   ‘Verdachte in zaak-Julie Van Espen bekent betrokkenheid bij haar dood’

   De 39-jarige Antwerpenaar die maandag werd opgepakt in verband met de dood van de 23-jarige Julie Van Espen heeft bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht, zeggen bronnen dicht bij het onderzoek dinsdag tegen Belgische media.

   Het lichaam van de studente werd maandag gevonden in het Albertkanaal in Antwerpen.

   Van Espen vertrok zaterdag vanuit haar huis in het Belgische Schilde en ging met de fiets op weg naar de woning van een vriendin in het centrum van Antwerpen.

   Ze kwam daar echter nooit aan en haar vrienden en familie sloegen alarm. Zondag werden het mandje van haar fiets en kledingstukken met bloedsporen gevonden.

   Steve B. zou twee keer eerder zijn veroordeeld
   Het Antwerpse Openbaar Ministerie (OM) verspreidde beelden van een man die werd omschreven als een “belangrijke getuige”. Het bleek om Steve B. te gaan.

   Belgische media melden dat de man twee keer eerder is veroordeeld wegens verkrachting. Hij was veroordeeld tot vier jaar cel, maar was op vrije voeten in afwachting van het hoger beroep in een van die zaken.

   Het Antwerpse hof van beroep heeft dinsdag gereageerd op de vraag hoe het kan dat B. niet vastzat. Een van de redenen daarvoor zijn bezuinigingen bij justitie, zei persofficier Jo Daenen tegen Radio 1. “Daardoor zijn er minder rechters om eenzelfde aantal zaken te behandelen”.

   Verdachte werd gefilmd met fietsmandje van het slachtoffer
   De bronnen die bij het onderzoek zijn betrokken, zeggen tegen VTM dat B. werd gefilmd door bewakingscamera’s toen hij met de fietsmand van Van Espen in zijn hand richting het Albertkanaal liep. Die beelden werden gebruikt voor de getuigenoproep, maar de autoriteiten fotoshopten het fietsmandje uit de foto.

   Na de oproep kwamen er honderden tips over de identiteit en verblijfplaats van B. binnen. De politie deed invallen op verschillende plekken en wist de verdachte te onderscheppen terwijl hij op weg was naar zijn psychiater.

   Na de vondst van het stoffelijk overschot van Van Espen zou hij hebben bekend. B. wordt dinsdag voorgeleid.

   Familie dankbaar voor steun bij zoektocht
   De jongere zus van Van Espen plaatste dinsdag een bericht op Facebook. Daarin bedankte ze iedereen die heeft geholpen bij de zoektocht naar haar zus en iedereen die meeleefde nadat haar fatale lot bekend was geworden.

   “Ze was op de foute plaats op het foute moment”, besluit de jongere zus van het slachtoffer. “Als iedereen zelfs maar enkele van haar mooie eigenschappen zou overnemen, dan zou de wereld een véél mooiere plek worden.”

   Bron: NU.nl

   #239259
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Organisatoren stille mars: “Het groeit boven ons hoofd, we verwachten echt heel veel volk”

    Zondag 12 mei wordt in Antwerpen een stille mars gehouden tegen seksueel geweld, een week na de moord op de 23-jarige Julie Van Espen. Hoe groot die mars wordt, is afwachten. Op de oproep op Facebook hebben alvast meer dan 30.000 mensen gereageerd. “We verwachten echt heel veel volk”, zegt Charlotte Reyntjens, een van de organisatoren.

    Bron + filmpje: vrt.be

    Facebook pagina Mars tegen (seksueel) geweld België

    #239477
    Luka
    Moderator
    Topic starter

     Mensen op de Mars tegen Seksueel Geweld in Antwerpen vertellen wat er nu moet veranderen

     Meer dan 15 duizend mensen liepen afgelopen zondag mee in een stille tocht door het centrum van Antwerpen om een duidelijk signaal af te geven: ‘enough’, zoals de hashtag voor de actie was, of genoeg is genoeg. De massale opkomst voor de ‘ Mars tegen (Seksueel) Geweld en Steun voor Slachtoffers van Geweld’ – naar aanleiding van de moord op studente Julie van Espen – liet zien dat veel mensen vinden dat seksueel geweld niet langer genegeerd mag worden. Wij liepen mee in de mars om mensen te vragen wat er volgens hen moet veranderen om seksueel geweld te stoppen.

     Lees verder op de site van vice.com >>

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
    gasten online: 15 ▪︎ leden online: 0
    No users are currently active
    FORUM STATISTIEKEN
    topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799