Misbruik van homoseksuele jongens

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Misbruik van homoseksuele jongens

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 06/09/2018 om 10:32 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #227539
  Mark
  Moderator

   Eis van twee jaar tegen huisarts met duister dubbelleven

   Tegen de Rotterdamse huisarts Albert B. (53) ) is zojuist voor het hebben van seks met een 14-jarige jongen voor de rechtbank in de Maasstad een gevangenisstraf van twee jaar geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk.

   Diezelfde straf werd geëist tegen B.’s seksvriend Wim P. (64). Beide mannen hebben vorig jaar meerdermalen vrijwillige seks gehad met de tiener. Rotterdammer P. ontmoette de jongen op de website homo.nl.

   Ik verbaas me er vaak over hoe makkelijk er in het homowereldje gedacht wordt over seksueel contact tussen volwassen mannen en jongens.

   Oudere homoseksuele mannen, vaak keurig getrouwd met een vrouw, die contact met deze jongens leggen omdat zij, door hun leven in ‘de kast’, seksueel gefrustreerd zijn. Jonge homoseksuele jongens die, net als hun heteroseksuele leeftijdsgenootjes, nieuwsgierig zijn naar seks en zich op homo-datingsites/apps ouder voordoen dan ze zijn omdat ze er eigelijk niet mogen komen. Zowel de jongens als de volwassen mannen zien er vaak weinig kwaad in en beseffen niet dat het hier feitelijk om misbruik gaat.

   Heel naïef stappen deze jonge jongens erin, zich totaal niet bewust van de gevolgen. Maar als ze eenmaal misbruikt zijn, komt de schaamte en het schuldgevoel. Ze zochten het immers zelf op? Dat komt bovenop de angst voor afwijzing als ze als homo uit de kast komen. En dan zitten ze muurvast want als jongen van een jaar op veertien kun je simpelweg niet op tegen mannen die -tig jaar ouder zijn.

   Deze jongens hebben bescherming nodig. Daarom moet er een stuk bewustwording op gang komen bij deze volwassen mannen dat het echt niet kan om seks met zulke jonge jongens te hebben. Zelfs niet als zij daar zelf om vragen of liegen over hun leeftijd. Dat ze dat doen is namelijk een gevolg van te weinig mogelijkheden om met homoseksuele leeftijdgenoten in contact te komen en niet omdat ze behoefte aan een oude vent hebben. Homo-datingsites/apps zouden hierin hun verantwoordelijkheid moeten nemen door een strikter beleid te voeren en dat ook te handhaven.

   Daarnaast hebben homoseksuele jongens behoefte aan ruimte om met leeftijdsgenootjes met seks te kunnen experimenteren. Aparte homo-datingsites/apps voor jongeren dus waar een strikt leeftijdsbeleid wordt gevoerd dat oudere mannen weert. Om de simpele reden dat het in Nederland verboden is om als volwassene seksueel contact met minderjarigen onder de 16 jaar te hebben. Ook als die minderjarigen jongens zijn.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 18 ▪︎ leden online: 2
  Neo-InWonder, Lieza
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.699, reacties: 20.583, leden: 2.660