MIND korrelatie

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 21/02/2018 om 13:05 door Mark.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #215606
  Luka
  Moderator

   mindkorrelatie.nl

   MIND Korrelatie is een landelijke organisatie. Wij bieden anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch, via de chat, Whatsapp of per e-mail.
   Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. We luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp.

   MIND Korrelatie doet meer:

   • Opvang na televisieprogramma’s.
   • Beantwoorden vragen van collega-hulpverleners.
   • Verzorgen telefonische en online opvang voor andere organisaties.
   • Kenniscentrum voor de media.

   Op mindkorrelatie.nl vind je informatie over veel sociale en psychologische problemen zoals angst, depressies, huwelijksproblemen, seksualiteit, misbruik en verslaving. Tevens kan je chatten, bellen en mailen.

   #217956
   Mark
   Moderator


    mindkorrelatie.nl

    Korrelatie, de landelijke hulplijn voor iedereen die kampt met psychische en psychosociale problemen, gaat voortaan verder onder de naam MIND Korrelatie. Hiermee wordt de samenwerking met de organisatie MIND verder verstevigd en ontstaat er een directe verbinding met de voorlichting en het lotgenotencontact van MIND. MIND Korrelatie biedt anonieme, laagdrempelige hulp via de telefoon, WhatsApp, chat en mail. De afgelopen decennia hebben meer dan 1 miljoen mensen hulp en advies van de hulpverleners van MIND Korrelatie ontvangen. Dat meldt MIND.

    MIND Korrelatie werkt al langer intensief samen met MIND, maar nu wordt de hulplijn stevig geïntegreerd in onder meer de websites en de werkwijze van MIND. Mensen kunnen MIND Korrelatie iedere werkdag bereiken van 9:00 tot 18:00 uur. De nieuwe site mindkorrelatie.nl biedt hulp en informatie over psychische en psychosociale problemen, evenals tips voor mensen die met problemen kampen en hun naasten. De ernst van de problemen waarover mensen bij MIND Korrelatie aankloppen kan variëren van gebrek aan zelfvertrouwen tot ernstige depressies.

    MIND Korrelatie biedt al 53 jaar hulp aan alle leeftijdsgroepen. 34 procent van de mensen die voor hulp bij Korrelatie aanklopt is 11 tot 30 jaar oud. Marjan ter Avest, directeur van MIND: “Door onze digitale hulpverlening, zoals via WhatsApp en chatten, kunnen jongeren op een laagdrempelige en snelle manier vragen stellen over psychische problemen of andere problemen waar ze mee worstelen. Onderwerpen waar jongeren het meest hulp bij vragen zijn depressie, gevolgd door angst, dwang en fobie en SOA/HIV. Zo werkt MIND samen met jongeren aan het vermogen om zelf de problemen op te lossen en kunnen we voorkomen dat zij (op latere leeftijd) vastlopen of moeten aankloppen bij de ggz. Door de laagdrempelige en anonieme hulp is MIND Korrelatie een onmisbare schakel bij preventie van psychische problemen.”

    Omroepen maken, net als voorheen, regelmatig gebruik van de opvangmogelijkheden door MIND Korrelatie na uitzendingen die veel emoties kunnen oproepen bij kijkers. Onderwerpen variëren hierbij van anorexia tot antidepressiva, van tbs tot euthanasie. Ter Avest: “Onze werkwijze blijft altijd hetzelfde: professioneel, anoniem, ondersteunend en laagdrempelig. Wij willen er ook op zulke momenten zijn voor alle mensen die hulp nodig hebben.”

    Bron: nationalezorggids.nl

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 20 ▪︎ leden online: 0
   No users are currently active
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.776, reacties: 21.207, leden: 2.839