Men as well

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 01/05/2023 om 22:57 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #276945
  Luka
  Moderator

   https://nl.menaswell.nl

   Menaswell is de Nederlandse organisatie tegen seksueel geweld tegen mannen, trans en non-binairen in Nederland. Wij streven ernaar de barrières voor steun aan mannen na seksueel geweld te overbruggen en tegelijkertijd het bewustzijn en de zichtbaarheid van mannelijke slachtoffers te vergroten.

   Sinds onze start in 2020 is Menaswell uitgegroeid tot de leidende stem tegen seksueel geweld tegen mannen in Nederland. 

   Het onderwerp seksueel geweld tegen mannen (SVAM) wordt te weinig gerapporteerd en op grote schaal verkeerd begrepen, wat betekent dat de vertegenwoordiging ontbreekt en de toegang tot slachtofferhulp en justitie geringer is. Wij verzetten ons actief tegen alle vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

   Gemarginaliseerde gemeenschappen, zoals gbMSM en BIPOC, worden geconfronteerd met hogere percentages seksueel geweld. Stigmatisering is een belangrijk obstakel voor een betere vertegenwoordiging. Door seksueel geweld tegen mannen beter zichtbaar te maken, kunnen we werken aan het verminderen van sociale barrières.

   Wij geloven dat we, om seksueel geweld aan te pakken, mannelijke, trans- en niet-binaire ervaringen moeten betrekken bij het onderwerp toestemming en moeten strijden voor erkenning van misbruik tegen hen.

   Menaswell biedt informatie, yogalessen, (online) groepstherapie en workshops aan rondom dit onderwerp.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 14 ▪︎ leden online: 1
  Sunlight
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.734, reacties: 20.971, leden: 2.736