Meisje (14) uit Zwolle doet aangifte van misbruik door haar vader, maar haar moeder gelooft haar niet

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Meisje (14) uit Zwolle doet aangifte van misbruik door haar vader, maar haar moeder gelooft haar niet

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 05/10/2021 om 16:19 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #261138
  Luka
  Moderator


   foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

   Op vakantie in een sauna in Zweden en later ook thuis in Zwolle zou een vader zijn 14-jarige dochter misbruikt hebben. De vader, die wat het Openbaar Ministerie betreft 3 jaar cel krijgt, ontkent aan haar gezeten te hebben.

   ,,Wat moet je doen als je vader je misbruikt en je moeder je niet gelooft?’ De officier van justitie schetste vandaag in de rechtszaal in één zin het loyaliteitsconflict waarmee de 14-jarige dochter van Gerrit B. (46) maandenlang leefde. Na de vakantie in Zweden in augustus 2019, waar haar vader haar meerdere keren in de sauna misbruikt zou hebben, vertelde ze haar verhaal op school.

   Er volgde een aangifte, maar haar moeder zei haar niet te geloven. En haar moeder kon niet leven met een verscheurd gezin en dus trok de dochter haar verklaring weer in.

   In juni 2020 kwam de zaak opnieuw aan het rollen. Na vermeend misbruik in huis in Zwolle werd opnieuw aangifte gedaan. En dan volgt in maart dit jaar een mail waarin ze andermaal haar verklaring intrekt. Dit laatste zou zijn omdat ze onder druk is gezet door haar ouders.

   Twijfel
   Al deze wisselingen in verklaringen waren voor de advocaat van B. reden te twijfelen aan haar relaas. En hij meent dat haar verklaringen, het enige bewijs dat de officier van justitie volgens hem aandraagt, niet gebruikt mogen worden.

   Ik vind het moeilijk mijn moeder te vertellen wat haar man met mij heeft gedaan

   En wat heeft de vader hier tegenover te verklaren? Ze begon in de sauna rare vragen te stellen over seks, zei hij. En toen hij een dag later zichzelf had afgetrokken in een handdoek in de sauna zou zij op diezelfde handdoek zijn gaan zitten. En dat maakte hem bevreesd dat ze op die wijze zwanger zou raken. Daarom moest ze na afloop van vakantie een morning-afterpil en ging ze weer een week later met haar moeder naar de huisarts voor een soa-test.

   Ongeloofwaardig
   Dit vond de officier van justitie juist volstrekt ongeloofwaardig. De blaasontsteking die ze op vakantie opliep, is mede bewijs voor het misbruik, zei ze. Naast de celstraf van 3 jaar eiste ze een contactverbod met het slachtoffer voor 5 jaar. Bij iedere overtreding riskeert de vader dan 2 weken celstraf.

   Wat wel vaststaat in deze zaak is de gebroken jeugd van het slachtoffer. ,,Mijn vader zei dat mijn moeder en zus ongelukkig zijn door mij. Ik vind het moeilijk mijn moeder te vertellen wat haar man met mij heeft gedaan. Ik was 14, ik had geen idee’’, zei ze tegen de rechters in de rechtszaal. Ze woont niet meer in het gezin en heeft het nog altijd moeilijk. ,,Maar ik heb er recht op dat ik weer ga genieten van het leven. En dat gaat gebeuren.’’

   Het oordeel van de rechtbank volgt op 19 oktober.

   Bron: De Stentor >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 18 ▪︎ leden online: 0
  No users are currently active
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.126, leden: 2.799