MAXIME MEILAND OVER INVLOED VAN MISBRUIK OP HAAR SEKSLEVEN: ‘ALS WE STOEIEN, RAAK IK IN PANIEK’

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit MAXIME MEILAND OVER INVLOED VAN MISBRUIK OP HAAR SEKSLEVEN: ‘ALS WE STOEIEN, RAAK IK IN PANIEK’

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 31/07/2023 om 21:00 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #277478
  Luka
  Moderator

   Robbert Rodenburgs ‘Open Kaart’-spin off ‘Open Casa’ trapt af met Maxime Meiland. Onder de Italiaanse zon bespreekt het tweetal haar boek, het seksueel misbruik en de aanhoudende triggers.

   MAXIME MEILAND
   Sinds de komst van Chateau Meiland staat Maxime Meiland (27) volop in de schijnwerpers. Miljoenen Nederlanders volgen de ins en outs van haar leven op televisie. In maart lanceerde ze het autobiografische boek Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!. Hierin deelt ze openhartig dat ze op haar veertiende seksueel misbruikt is.

   Met Robbert deelt Maxime een greep uit de reacties die ze na de release heeft ontvangen. “Ik kreeg vooral nare reacties van mensen die zeiden: ‘Dit verhaal is gewoon uit de duim gezogen. Ze doet het voor het geld.’ Dat gaat er bij mij niet in. Dat maakt me echt boos. Hoe haal je het in je hoofd om te denken dat je zoiets heftigs gaat verzinnen voor een paar goeie centen?”

   TRAUMA
   Dit soort narigheid had ze niet voorzien. “Het is geen moment door mijn gedachten gegaan.” Hoewel ze voorheen nooit heeft getwijfeld dit trauma te delen, twijfelde ze daar achteraf wel over. “Je geeft jezelf zo ontzettend bloot en als je zulke reacties krijgt, gaat er wel eens door je heen van: had ik dit beter niet kunnen doen?”

   Er zijn ook lezers die kracht putten uit Maximes verhaal en daardoor de moed hebben verzameld hun eigen trauma met naasten te delen. “Dan denk ik: het is goed dat ik het heb gedaan.”

   ANGST
   Door die nare reacties op haar situatie had Maxime last van een terugslag. “Als er zoveel mensen om je heen zeggen: ‘het zal wel meevallen’ en ‘misschien heeft ze het wel uitgelokt’, daar baal ik dan ook wel weer van. Dan ga ik aan mezelf twijfelen, dat zo niet de bedoeling is. Heb ik het dan niet overdreven, heb ik het niet erger gemaakt in mijn hoofd?”

   Ook onthult Maxime dat ze na de release van haar boek een brief kreeg van haar misbruiker. “Ik werd heel angstig. Hij weet dus ook waar ik woon. Dan voel je ineens die bedreiging. Toen had ik wel een paar weken dat ik overstuur was. Leroy (haar man, red.) zei: ‘Hij wil dat je bang wordt.’ Dan hoor ik hem dat steeds zeggen, maar ik kan dit gevoel ook niet uitschakelen.”

   Volgens Maxime is het een man die tot alles in staat is, gezien zijn verleden met het misbruiken van meerdere vrouwen. “Die komt zo het huis binnen en die vermoordt mij”, zijn haar gedachten. De angst die ze lange tijd voelde, is in de loop der tijd verdwenen. “Toen ik niets meer hoorde na die brief.”

   SEKSLEVEN
   Door het misbruik heeft Maxime zich seksueel nooit “normaal” gevoeld. “Je hebt geen eigenwaarde. Je gaat met heel veel mensen naar bed, waarbij je eigenlijk voelt: dit is niet goed, maar je doet het toch. Dat is heel raar.” Sinds haar relatie met Leroy heeft ze rust gevonden in haar seksualiteit. “Ik voel me heel erg op m’n gemak bij hem, hij is heel lief. Niet te vergelijken met het leven dat ik daarvoor had.”

   Toch zijn er momenten dat haar verleden de overhand neemt tijdens de seks. “Als wij gaan stoeien en hij houdt mij te lang vast, dan raak ik in paniek. Dan moet ik opeens ook zo hard huilen. Het geeft toch een bepaalde trigger.”

   Bron: Linda >>

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 13 ▪︎ leden online: 1
  Leentje
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865