Matroesjka – een waar gebeurd verhaal

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 13/10/2022 om 00:29 door Lyn.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #274513
  Lyn
  Lid LSG

   Matroesjka – een waar gebeurd verhaal

   Het boek Matroesjka ziet er prachtig uit en is zeker een aanwinst voor eenieder die, vanuit welke positie dan ook, te maken heeft met DIS en/of sadistisch, georganiseerd kindermisbruik.

   Matroesjka onderging sadistisch ritueel misbruik in Nederland. Zij ontwikkelde DIS als gevolg hiervan. DIS is niet haar probleem, het was haar oplossing voor de verschrikkingen die ze als kind onderging.
   Het vinden van adequate hulp bij zo’n ingewikkeld verleden is lastig. Het ontbreken van goede, ter zake kundige hulpverlening, maakt dat de meeste slachtoffers van sadistisch en/of satanisch ritueel misbruik vaak pas laat in hun leven gediagnostiseerd worden en zelfs als het eenmaal duidelijk is dat het hier gaat om een complexe zorgvraag, wordt de problematiek nog onderschat.

   Auteur: Matroesjka

   Uitgever: Ivonne Meeuwsen

   Het onderwerp ritueel misbruik is actueel en er zijn op dit moment gelukkig eindelijk plaatsen waar de verhalen gehoord worden, zoals bij Radio Argos, waar de uitzending ‘Glasscherven en duistere rituelen’ zorgde voor kamervragen. Het netwerk heeft echter veel invloed, ook in politieke kringen, waardoor het risico bestaat dat het opnieuw in de doofpot zal verdwijnen.

   Matroesjka draagt bij aan de kennis rondom ritueel seksueel misbruik en hoe daarvan te helen. Haar getuigenis is niet makkelijk te lezen en was niet makkelijk om te schrijven. Integendeel, er zijn delen van haar verhaal waar zij, zelfs na al die jaren, nog niet over kan vertellen. Wat er kon zijn, het verhaal dat al verteld kan worden, staat in dit prachtige boek.

   Gebeurt dat in Nederland?
   Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Nederland en zeker, dat gebeurt ook hier. De plaatsnamen en namen van alle betrokken personen zijn zorgvuldig geanonimiseerd, want de kinderporno en sadistische netwerken, waarvan Matroesjka slachtoffer was, zijn ook vandaag de dag nog actief in Nederland. Het georganiseerde aspect van het misbruik komt in het boek duidelijk naar voren. Toch gaat het boek daar niet alleen over. Het gaat vooral wat een kind doet om zulke heftige gebeurtenissen te overleven.

   Het ontstaan van DIS.
   Matroesjka gaat voornamelijk over DIS en het beschrijft onder meer het ontstaan van het systeem van meelevers en medemeelevers zoals Matroesjka hen noemt in haar boek. Ze vertelt over haar ervaringen hiervan en hoe zij er op latere leeftijd achter komt dat het bijvoorbeeld níet normaal is om op je 16e geboren te worden.

   Voor wie is dit boek minder geschikt?
   Hoewel het boek met een oog voor wat er kan triggeren is geschreven, gaat het niet voorbij aan het benoemen wat er is gebeurd. Wanneer je nog aan het begin van je verwerking staat, wanneer je triggers nog leiden tot (zelf)beschadigend gedrag, of wanneer je evenwicht in het leven nog erg wankel is, is het wellicht beter om nog even te wachten met het lezen van dit boek. Triggers zijn op zichzelf niet slecht, het is vaak een uitnodiging om te helen, maar de dosering is daarbij wel van belang. Het helpt als je passende hulpverlening hebt.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 24 ▪︎ leden online: 1
  Ollybolly
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901