Mama, ik moet je iets vertellen – documentaire in eigen beheer, 25 februari 2014

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Films, documentaires, radio & TV programma’s Mama, ik moet je iets vertellen – documentaire in eigen beheer, 25 februari 2014

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 01/12/2017 om 19:50 door Stefan.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #214098
  LSG
  Beheer
  Topic starter

   De zeer persoonlijke en intieme documentaire ‘Mama, ik moet je iets vertellen…’ gaat over de familie van een misbruikt kind waarin het taboe om er over te praten na bijna 20 jaar doorbroken wordt.
   Als kind ben ik seksueel misbruikt door mijn opa. Op mijn 29de besloot ik na vele jaren het tegen mijn moeder te zeggen. Deze gebeurtenis heeft uiteraard veel invloed gehad op onze familie. Er is nooit over het misbruik gepraat binnen mijn familie, terwijl ik weet dat hier wel behoefte aan is, ook door mij. Door middel van deze documentaire kan iedereen een keer zeggen wat hij of zij wil zeggen en dan is het klaar, afsluiting.
   Ik ga het gesprek aan met mijn vader, mijn moeder, zusje, neefje, nichtjes, oma en oom en tante. Wat ging er in hen om toen het bekend werd? Wat hebben ze destijds allemaal ondernomen? Hebben ze misschien iets nagelaten waar ze achteraf spijt van hebben of zouden ze het de volgende keer weer precies hetzelfde aanpakken? Kortom hoe hebben zij het hele gebeuren ervaren en hoe kijken ze er jaren later tegenaan?

   Producent en regisseuse Linda Tijssen maakte de documentaire op eigen initiatief tijdens haar opleiding Media en Entertainment Management, in de Open Space Minor. De documentaire is gemaakt met 0 euro budget en de crew bestond tijdens het gehele proces alleen uit Linda zelf en de cameraman Wouter Donks.

   Let op, deze uitzending kan triggeren!!

   #214565
   Stefan
   Lid LSG

    Ik heb deze documentaire een aantal keer gezien en ik zit nog steeds met het gevoel: ‘Dit is nu nog eens mooi en goed neergezet, zeker als je kijkt naar de productie en het verhaal. Misschien een idee om zelf ooit te doen!’. Het blijft slikken, vooral bij het gedeelte waar de moeder vraagt (hoewel ze het niet durft) wat ze heeft meegemaakt… dat blijft echt heftig, maar ook zo belangrijk om te delen!

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 19 ▪︎ leden online: 2
   Chris, Paul1966
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.812, reacties: 21.449, leden: 2.901