Lumi – Voorheen Holebifoon (België)

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Hulpverleningsinstanties Lumi – Voorheen Holebifoon (België)

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 18/09/2019 om 21:15 door Luka.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #244702
  Luka
  Moderator

   lumi.be

   Wat is Lumi?
   Lumi is een opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over seksuele voorkeur en gender.

   Overweeg je een coming-out? Vermoed je dat je niet in een van de M/V hokjes past? Ben je verliefd op je beste vriend? Of in paniek want nog nooit verliefd? Wil je weten hoe je je als vrouw-vrouwkoppel beschermt tegen soa’s en hiv of hoe veilig het is om seks te hebben met een hiv+ partner als die medicatie neemt? Wil je weten wat je als transgender kan doen tegen discriminatie? Zoek je hoe het wettelijk zit als drie mensen samen een kind willen opvoeden? Vraag je je af of er ook andere labels zijn voor iemand zoals jou? Of wil je net geen label? Weet je het even niet meer? Ben je een ouder, leerkracht, vriend of partner en zit je met vragen, dan ben je bij ons op je plek.

   Lumi is ook een meldpunt voor discriminatie. Werd je gediscrimineerd omwille van je seksuele oriëntatie? Meld het. Dat kan rechtstreeks bij ons. We werken samen met Unia om dat mogelijk te maken. Werd je gediscrimineerd op basis van je genderexpressie of -identiteit? Je kan je verhaal bij ons kwijt. Ook die discriminatie kan je melden bij ons. Daarvoor werken we samen met het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en hebben we contact met de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst.

   Contacteer ons via telefoon, chat of mail. Onze vrijwilligers luisteren anoniem, gratis en zonder vooroordelen. Lumi heeft niet op alles een antwoord maar we luisteren anoniem en vertrouwelijk en voelen en denken met je mee.

   #244703
   Luka
   Moderator
   Topic starter

    Professionals als bondgenoot
    Als professional kom je voortdurend in contact met andere mensen. Je collega’s, je klanten of cliënten, je leerlingen, … Je staat mensen te woord per telefoon of mail, aan de receptie, een loket. Misschien maak je hen wegwijs in nieuwe kennis op school, zet je je in voor hun gezondheid, ondersteun je hen in hun nieuwe job, … In al die kleine of grote interacties kan je een verschil maken voor LGBT+’ers door een meer inclusieve en veilige omgeving te creëren.

    LGBTQ+
    LGBT is een verzamelterm die staat voor lesbisch, homo, biseksueel en transgender. De ‘+’ in LGBT+ staat voor de vele andere genderidentiteiten, genderexpressies en seksuele voorkeuren die daarnaast nog bestaan, zoals mensen die zich als non-binair, intersekse, queer of aseksueel benoemen of die zich helemaal niet met een label willen benoemen. Ook mensen die nog op zoek zijn of twijfelen, horen hierbij.

    Lees hier meer over het vormgeven van jouw identiteit en hoe jij je goed in je vel kan voelen. Het ontmoeten van (andere) LGBT+ personen kan je hierbij een duwtje in je rug geven. Op deze pagina vind je ook meer info over hulpverlening, omgaan met negatieve ervaringen en tips wanneer je het even niet meer ziet zitten.

    Ouders
    Is jouw kind holebi of transgender? Dat kan voor jou als ouder vragen meebrengen, waar je zelf ook niet zo snel het antwoord op weet. Vragen ook die je niet zo gemakkelijk tijdens de koffie aan je buur zal voorleggen. Je kind heeft nood aan begrip en hulp. En jij als ouder hebt ook soms wat tijd en informatie nodig over hoe hiermee om te gaan. Op deze pagina vind je een duidelijk beeld over wat jij als ouder kunt betekenen voor het geluk van je kind.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 9 ▪︎ leden online: 2
   Navani, Peerke
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.535, reacties: 19.602, leden: 2.407