Lucertis

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 21/03/2018 om 17:32 door Mark.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #219754
  Mark
  Moderator

  lucertis.nl

  Lucertis is specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie. We helpen kinderen en jongeren met psychische en psychiatrische stoornissen met een breed behandelaanbod. Bij ons op locatie, thuis en in de wijk. Zo nodig zoeken we ze op. Ook begeleiden we ouders van kinderen die bij ons in behandeling zijn.

  Onze zorg richt zich op:

  • vroege signalering zodat we tijdig en kort kunnen behandelen;
  • het snel en dichtbij inzetten van expertise van kinder- en jeugdpsychiatrie voor een optimale ontwikkeling van kinderen en jongeren, ook in de wijk, op school en zo nodig bij het kind thuis;
  • het verbeteren of herstellen van het contact van het kind met zijn/haar omgeving.

  Kinderen en jongeren met PTSS (posttraumatische stressstoornis) kunnen met slechts een paar uur therapie (EMDR of schrijftherapie) succesvol behandeld worden. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en GGZ Rivierduinen in Leiden dat eind juni 2017 gepubliceerd is. Ook Lucertis werkte aan dit onderzoek mee.

  Tijdens de behandeling EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing-therapie) wordt het trauma herbeleefd terwijl het kind wordt afgeleid door oogbewegingen. Bij schrijftherapie schrijft het kind samen met de therapeut een verhaal over de traumatische gebeurtenis. Beide therapieën sloegen aan: gemiddeld bleken 4 sessies voldoende te zijn voor de 103 kinderen en jongeren die aan het onderzoek meededen. Bij EMDR werd het snelst resultaat gezien, gemiddeld in 2 uur en 20 minuten. Bij schrijftherapie werd het beoogde resultaat behaald na gemiddeld 3 uur en 47 minuten.

  Lucertis heeft ervaring met kinderen en jongeren die seksueel misbruikt zijn.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
gasten online: 8 ▪︎ leden online: 0
No users are currently active
FORUM STATISTIEKEN
topics: 2.437, reacties: 13.309, leden: 1.210
Scroll Up