Loslaten. Ik pieker als ik niet tegenwoordig ben – Roland Rogiers, en anderen

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Boeken: informatie & hulpverlening Loslaten. Ik pieker als ik niet tegenwoordig ben – Roland Rogiers, en anderen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 14/11/2018 om 20:28 door Luka.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #230405
  Luka
  Moderator

   Loslaten
   ik pieker als ik niet tegenwoordig ben

   Auteurs: Roland Rogiers, Eva Buytaert, Evi De Lissnyder, Marianne Hendrickx, Dirk Van den Abbeele

   Samenvatting
   Piekeren zit in elke mens. Het is eigen aan het menselijke brein. Maar piekeren kan ook problematisch worden. Piekeren leidt dan tot verstarring en verlamming en in erge gevallen kan piekeren bijdragen tot het ontstaan van angst- en stemmingsproblemen. Aan de hand van een aantal elementen uit de cognitieve gedragstherapie bieden de auteurs steun voor mensen die piekerproblemen hebben. Aan de hand van een aantal elementen uit de cognitieve gedragstherapie bieden de auteurs steun voor mensen die piekerproblemen hebben. De gehanteerde aanpak is wetenschappelijk onderbouwd. De lezer kan meteen aan de slag met een aantal oefeningen.

   Aan de hand van een stap voor stap methode maakt de lezer eerst kennis met enkele technieken van aandachtstraining (terug te vinden op de bijhorende cd). Vervolgens ligt de klemtoon op hoe je kan leren anders te handelen en te denken. Het boek sluit af met een aantal inzichten uit de positieve psychologie. Deze publicatie vervangt zeker niet de therapie onder begeleiding van een professional. Maar het is een eerste stap op de weg om je piekeren de baas te kunnen.

   Inclusief CD-Rom met luisteroefeningen (enkel afspeelbaar op de computer)

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  gasten online: 13 ▪︎ leden online: 5
  Fabienne001, Ollybolly, Imy, Meliah, Trees50
  FORUM STATISTIEKEN
  topics: 3.760, reacties: 21.129, leden: 2.799