Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze

Forum Lotgenoten Seksueel Geweld Achtergrond & Informatie Opinie & actualiteit Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 25/04/2018 om 22:38 door Jojo.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Reacties
 • #221367
  Mark
  Moderator


   Henk Koelewijn acht zichzelf onschuldig. Hij wil met zijn volledige naam genoemd worden en mag gefilmd worden in de rechtbank

    

   GEWELDDADIGE VADER UIT BUNSCHOTEN HOORT 5 JAAR CEL EISEN

   Het Openbaar Ministerie eist vijf jaar cel tegen de diepgelovige Henk Koelewijn (59) uit Bunschoten. De vader van negentien kinderen stond vandaag voor de rechter. Hij wordt verdacht van het stelselmatig mishandelen en opsluiten van zijn kroost én van het seksueel misbruik van een dochter. De officier van justitie sprak van een familiedrama met alleen maar verliezers.

   De vader zou gedurende twaalf jaar dagelijks ten minste een van zijn 19 kinderen hebben mishandeld. Dat is de aanklacht in de rechtszaak tegen de 59-jarige man. Moeder Diana was van die mishandelingen op de hoogte, maar greep niet in. Mogelijk wordt zij ook vervolgd. Vier volwassen kinderen legden vandaag een verklaring af.

   Lees verder op nos.nl >>

   Kippenvel krijg ik van dit artikel. Ook míjn moeder wist wat mijn vader deed. Ze stond er vaak letterlijk bij en keek ernaar. Ze praatte het goed en probeerde mij zover te krijgen dat ik begrip voor hem kreeg. Ze hield me voor dat ik hem diende te respecteren, onder het mom van ‘Eert uw vader en uw moeder’. Ik kon er niks op terug zeggen, maar dacht elke keer weer: “Waarom moet ik iemand eren die mij kwaad doet???”

   Was mijn moeder mede-schuldig? Ik heb mezelf die vraag vaak gesteld. Lang heb ik mezelf ‘getroost’ met de gedachte dat zij ook slachtoffer van hem was en dus niet anders kon dan zwijgen. Maar die gedachte heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de gedachte dat dat geen excuus is om je kind te laten mishandelen en misbruiken. Mijn moeder heeft zoveel kansen gehad iemand te vertellen wat er met mij gebeurde. Bijvoorbeeld als ze me, voor de zoveelste keer, mee naar de dokter nam omdat verwondingen niet vanzelf genazen. In plaats van hem te vertellen wat er was gebeurd, verzon ze smoesjes. Smoesjes waardoor het altijd leek alsof het mijn eigen schuld was. En ik zat erbij, durfde niks te zeggen, voelde me alleen maar door haar in de steek gelaten. Ik durfde de dokter niet eens aan te kijken omdat ik zeker wist dat hij het in mijn ogen zou zien en bang was. Bang, omdat ik wist wat er zou gebeuren als mijn vader erachter zou komen dat ik hem ‘verraden’ had.

   Als ik er nu op terugkijk, kan ik niet anders dan vaststellen dat mijn moeder mede-schuldig was. Zij had hulp in moet schakelen, ongeacht haar eigen situatie. Om de doodeenvoudige reden dat mijn vader mij kwaad deed en God niet wil dat mensen elkaar kwaad doen. God háát het kwaad. Daarom wil Hij dat we bidden:“Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze” (Mattheüs 6:13). Mijn moeder bad het ‘Onze Vader’ — en dus ook deze regel — dagelijks. Maar bidden alleen is niet genoeg. God wil dat mensen in hun dagelijks leven daadwerkelijk moeite doen het kwaad af te wijzen! Moeders die getuige zijn van kwaad dat hun kinderen wordt aangedaan en daarover zwijgen of liegen, doen dat niet. Daarmee handelen zij tégen Gods wil en zijn zij mede-schuldig aan het kwaad dat kinderen aangedaan wordt.

   Ik hoop en bid dat deze 19 kinderen de juiste hulp krijgen om het kwaad dat hen door hun vader én hun moeder aangedaan is, te overwinnen. Ik hoop ook dat deze vader en moeder — en alle andere vaders en moeders die hun kinderen kwaad doen — met Gods hulp, tot inkeer komen en berouw krijgen. Want leven onder het juk van het kwaad, is geen leven, maar de dood.

   #221379
   Jojo
   Lid LSG

    Amen!

     

    jojo

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
   gasten online: 10 ▪︎ leden online: 1
   Lyn
   FORUM STATISTIEKEN
   topics: 3.787, reacties: 21.267, leden: 2.865